Férfi kézi: Bodó szeretné, ha maradna a két kapitány a válogatottnál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.30. 21:20
Bodó Richárd, a Mol-Pick Szeged és a magyar férfi kézilabda-válogatott balátlövője amondó, maradjon a jelenlegi két szövetségi kapitány, mert elég volt a folyamatos újratervezésből.

Bodó is egyike volt azon három játékosunknak (Lékai Máté és Balogh Zsolt mellett), akinek az elmúlt hétvégén véget érő világbajnokság alatt születhetett meg a gyereke. A szegedi balátlövő esetében – ellentétben két társával – ez végül nem történt meg.

SZAVAZÁS

Ki üljön le a magyar férfi kézilabda-válogatott kispadjára?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Ha minden igaz, a hétvégén már a kezemben foghatom Bence fiamat. Rendes srác, megvárta, míg hazajövök a világbajnokságról. Igaz, akár a döntő is belefért volna időben...” – mondta Bodó Richárd a szegedma.hu-nak adott interjújában, hozzátéve, hogy ő is reálisnak tartja a végső, 10. helyezésünket, amellyel nem értünk oda a biztos olimpiai selejtezőt érő pozíciók egyikére.

Ezzel együtt megvolt az esélyünk arra, hogy teljesítsük a kitűzött célt, de nem éltünk vele. A kudarc ellenére Bodó nem szeretne újabb kapitányváltást.

„Ez volt a negyedik világversenyem a válogatottal és a negyedik kapitány ült a kispadon. Ez nagyon rossz, mert állandóan újra kell tervezni és más munkát, taktikát kell megszoknunk. Ezért remélem, hogy a Csoknyai, Matics páros marad a válogatott élén. Örülök, hogy magyar edzők vannak a kispadon. Emellett biztos vagyok benne, ha jobban megismerik a játékosokat, akkor eredményesebben tudnak dolgozni. Hogy példát is mondjak, miért van erre szükség: ott van Bánhidi Bence, akivel Csoki dolgozott együtt Balatonfüreden, én pedig Matkéval Tatabányán. Tisztában vannak a képességeinkkel, ám az utóbbi két és fél évben nagyon sokat változott és fejlődött a játékunk, így újra ismerkedniük kell velünk. Ehhez pedig időre van szükség, ami most, a felkészülés alatt egyáltalán nem volt."

Az átlövő szerint ha kapnak időt a munkára, annak meglesz a gyümölcse.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik