Fölényes győzelmet aratott a Celje ellen a Veszprém

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.10.14. 18:35
A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém 39–24-re nyert odahaza a szlovén Celje ellen a B-csoport negyedik fordulójában.
Andreas Nilsson nem unatkozott (Fotó: Török Attila)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Andreas Nilsson nem unatkozott (Fotó: Török Attila) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
B-CSOPORT
TELEKOM VESZPRÉMRK CELJE PL (szlovén) 39–24 (18–11)
Veszprém, 3500néző.V:Badura, Ondogrecula (szlovákok)
VESZPRÉM:Corrales – Gasper Marguc4,J. Omar3,Lékai2,A. NILSSON 6, BOROZAN 5,Strlek3. Csere:Cupara (kapus), B. BLAGOTINSEK1,Maqueda, MORAES4, P. Nenadics 4, Lauge4 (2), Ligetvári, Manaszkov 3. Edző:David Davis
CELJE:Ivic – GAL MARGUC7 (6),Horzen2,Groselj, Sarac2,Kodrin, Leban2. Csere:Vujovic (kapus), KLJUN5,Grebenc2,Poteko, Nacinovic2,Cvetko, Novak1,Csepics1. Edző:Tomaz Ocvirk
Az eredmény alakulása. 6. perc:5–2.12. p.:9–4.20. p.:15–8.22. p.:15–10.27. p.:17–10.35. p.: 23–13. 45. p.:26–18.46. p.:29–19.54. p.:35–21
Kiállítások:6, ill. 4 perc
Hétméteresek:2/2, ill. 7/6
MESTERMÉRLEG
David Davis:– A védekezés volt a kulcsa a győzelemnek, nagy erőket mozgósítottunk, hogy a hátsó alakzatunk rendben legyen. Az eredmény nem mutatja hűen a mérkőzés képét, ugyanis a Celje védelme sok borsot tört az orrunk alá. Szerencsére észnél voltunk, mindenki megfelelően fókuszált, és támadásban megbüntettük a vendégek hibáit. Remélem, ez a mérkőzés jó alapot jelent majd a a jövő heti, Barcelona elleni rangadóra.
Tomaz Ocvirk:– Megérdemelt sikert aratott a Veszprém. Tizenöt góllal kaptunk ki, ám a játék bizonyos periódusaival elégedett vagyok. Összesen tizenkilenc hibát követtünk el támadásban, emiatt aztán sok lerohanásos gólt kaptunk. Ezen javítanunk kell.

ÖSSZEFOGLALÓ

A szlovén Celjét fogadta a Veszprém, abszolút győzelmi kényszerben, és ennek az elvárásnak eleget is tett a magyar élcsapat.

Gasper Marguc, Blaz Blagotinsek és a csapatkapitány Lékai Máté több ismerősének is odaköszönt a kezdés előtt, majd párnak a mérkőzés közben is: mindhárman megfordultak már a 24-szeres szlovén bajnoknál, amely már 26. idényét tölti az elitsorozatban. Nagyon fiatal csapat a Cejle, a keret átlagéletkora 22.5 év, ezzel az egyik legfiatalabb gárda a Bajnokok Ligájában, és mindössze hat idegenlégióst foglalkoztat – a csapatot pedig az foglalkoztatta a kezdés után, hogy ne legyen a néha kimondottan örömkézilabdázó magyar csapat előnye nagyobb három-négy gólnál.

Ez nem sikerült nekik sokáig, remekül védekezett és látványosan támadott a Veszprém, az első gólnál rögtön Lékai háttal adott gólpasszt Omar Jahjának, szünetre már hétgólos előnnyel mehetett a magyar gárda. Az első játékrész végére elfáradtak a szlovénok és légiósaik, több durvaság után is felszisszenhettek a nézők, illetve maguk a sértettek, Rasmus Lauge Schmidt például klasszikus balhorgot kapott Matic Groseljtől.

Gasper Marguc sokkal nemesebb, gólokban mért párbajt vívott a Celjét erősítő testvérével, miközben nem pörgött száz százalékon a hazai csapat, de így is kényelmesen tartotta tízgólos előnyét, sőt még hozzá is tett párat. Belefért a pár hiba, de az biztos, a következő mérkőzésen, egy hét múlva, a Barcelona ellen nem így lesz. 39–24

TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEK
Aalborg Handbold (dán)–HBC Nantes (francia) 32–24 (16–9)
Barca (spanyol)–PPD Zagreb (horvát) 45–27 (24–13)
THW Kiel (német)–Motor Zaporizzsja (ukrán) – elhalasztva

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barcelona (spanyol)44152–107+458
2. TELEKOM VESZPRÉM44141–107+348
3. Aalborg Handbold (dán)44128–108+208
4. THW Kiel (német)32193–80+134
5. HBC Nantes (francia)413110–122–122
6. HC Motor Zaporizzsja (ukrán)3388–105–170
7. PPD Zagreb (horvát)4499–140–410
8. Celje PL (szlovén)44105–147–420

PERCRŐL PERCRE


30. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS, MARADT A 39–24.


28. perc Két perc a vendégektől Nacinovicnak. Kljun-átlövés a másik oldalról, elsült a balos. Nenadics ziccerből remekel, 38–24, beszól még valakinek a celjei kispadra a veszprémi légiós. Moraes üres kapuzik aztán egy egészségeset.

25. perc Larssen lő egy szerencsés gólt, Nenadics meg jobbal nyolcról a földről a jobb alsóba csempészi a labdát. Vujovics ziccert fog aztán, 37–22. Cepis szépít.

24. perc Lauge-két perc, orron kapta ellenfelét az ujjaival. Na, Marguc a kapufára lő egy hetest, ő sem gép.

23. perc Marguc hetesei ellen nincs ma ellenszer. Nilsson befordulása ellen sem igen, 35–21.

21. perc Cupara-bravúr, Nenadics-kapua után Manaskov szélről eredményes jobbal, bal lábbal felugorva. 34–20

18. perc Manaskov végigviszi a labdát, 32–20. Jahia három hiba után most jobban koncentrál, védekezni eddig is remekül védekezett.

16. perc Moraes remekül vetődik el balra, nem hibázik jobbal nyolc méterről, 30–19. Újabb időkérés a Celjétől. Moraes megismétli ezt, az előbb eredményes Nacsinovics mellől eredményes most.

14. perc A harmadik vendéggól is megvan zsinórban, de Lékai gyorsan lehűti a kedélyeket, 27–18. Marguc tízzé teszi a különbséget ziccerből, Lékai-passzból. Erre gyors gólváltás, Grebenc és Nilsson.

10. perc Maraskov zseniális labdaszerzése és Jahia passza után Nilsson ziccerből telibe találja a kapust. Aztán Maraskov megismétli ezt. Sarac szépít kis bakiparádé után, 26–17.

9. perc Időkérés a vendégektől, naná.

9. perc Lékai utolsó lépése gyanús Lauge labdaszerzése után, Lékai a lécre lő, de ellökték, Lauge büntet.

7. perc Jahia keze előtt elcsúszik a labda, Horzen köszöni szépen, Lékai ravasz lövéssel válaszol, jobb kéz a jobb láb mellől. Elsült. 25–15.

5. perc A veszprémi Marguc sem akar lemaradni testvérétől, 23–13. De Leban után Sarac is betalál a szaggatottról beugorva, majd Lékai kiharcol egy hétméterest. Lauge a bal alsóba talál.

3. perc Védés, kontra, kontra, Nilsson után Maraskov. 21–12.

1. perc Borozan-ziccerrel. Nem gyors, de labdaszerzés után végigviszi. A labdát és amit feltett magának magában. Cupara nagy védése után hetes. Marguc... A jobb felsőben, pattintva, 5/5.

1. PERC FOLYTATJUK!


A Telekom Veszprém a hivatalos honlapján közölte, porcsérülése miatt műteni kell a csapat orosz jobbszélsőjét, Danyiil Siskarjovot, egy hónapot kell kihagynia.

Szeptember 20-án töltötte be a 36. életévét Mikler Roland, aki tizenegy világversenyen, több mint kétszáz mérkőzésen állt a magyar férfi kézilabda-válogatott kapujában. A Mol-Pick Szeged kapusával az idei Európa-bajnokságról, az olimpiáról, a válogatottról, a két magyar élcsapatról és a családjáról beszélgettünk.

Korrekt módon vált el a Veszprémtől, Mikler Rolandot igazi példaképnek tartja, Cegléden az eddigiektől eltérő célokkal, de ugyanolyan mentalitással dolgozik a férfiválogatott kapusedzője, Haris Porobic.


30. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ. 18–11


28. perc Nenadics ziccerét megfogja a vendégek legjobbja, a kapus Vujovics. 50 százalékban védte ma a lövéseket! De csak Lauge újabb próbálkozásáig, 18–10. Grebenc pattintása is élményszámba ment azért.

27. perc Moraes kap kettő percet mezhúzásért.

26. perc Moraes felcsap beállónak, egy csel után a vonalon, a labda a hálóban. Öt perc után szerzett újabb gólt a Veszprém! 16–10 De csak Ligetvári labdaszerzéséig, és Nenadics góljáig.

25. perc Poteko kap piros lapot, de nem ő ütött, hanem Groselj, ballal orron verte Laugét.

23. perc Maqueda elszórja a labdát, Lauge azonban remekül védekezik.

21. perc Corrales ad forintos passzt Skrleknek, aki nem hibázik, jobbal a jobb felsőbe lő lazán beugorva. Most nem figyel a kapusunk, most meg az egész Veszprém, 15–10.

20. perc Lauge dob jobbal talpról hatalmas gólt, még úgy is, hogy kap közben egy combos kis maflást. 14–8

17. perc Gal Marguc bal szélről lő ballal a jobb alsóba, ez szép volt. Ó, ez meg lépéshiba? Maqueda azonban megússza, ellökték végül.

16. perc Remek támadás, a vendégfal romokban, Gasper Marguc. Nenadics a lécet is beveszi a játékba, rohanójáték, kontragól. 13–7

14. perc A hazai Marguc és Kljun is betalál, Blagotisek dettó, megy ez, beállós gól. 11–6

13. perc Nilsson odacsap Margucnak, majd ballal a jobb alsóba lő, immáron Corralesnek. Nilsson pedig kiállt. 9–5

12. perc De csak Borozan bombájáig, Strlek, Lékai... Nilssonnak meg megvan a negyedik, 9–4.

11. perc Jahia is hetest vét, Cupara áll a kapuba. Marguc a kapus lába alatt lő most a bal felsőbe, pattintva. 7–4

10. perc Sarac kihagyja, Strlek beteszi a ziccerét, ismét Lékaié az assziszt. 7–3

8. perc Hétméteres belülvédekezésért, Marguc ismét ballal a bal felsőbe lő.

8. perc Időkérés.

7. perc Egy-egy hiba itt, majd Lékai-assziszt Nilssonnak.

5. perc Marguc értékesíti a Borozan által összehozott hetest, beállóban erős a Cejle. Nilsson meg ziccerben, Lékai remek passzával beugrik a vonalról. 5–2!

Jó 3000 néző lehet az arénában.

4. perc Újabb labdaszerzés, Lauge passzát Nisson bevetődve belövi, újabb kontra, Strlek nem is hibázza el, 4–1.

3. perc Horzen-gól, Lékai-kapufa, kapkodnak a csapatok, Corrales meg ziccert fog. Jahia góllal köszöni ezt meg. 2–1

1. perc Jahia-góllal, Lékai a háta mögött adott passzt az afrikainak.

1. PERC ELEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A veszprémiek piros-fekete mezben és fekete nadrágban, a vendégek sárga mezben és kék nadrágban.

A HANDBALLVESZPRÉM BEHARANGOZÓJA ITT!

LÉKAI Máté, Veszprém irányítója. Néhány játékosnak, köztük nekem is különleges élmény a
Celje ellen játszani, hiszen voltunk a »túloldalon«, és jó emlékekkel gondolunk vissza
azokra az időkre. Hazai pályán azonban nem fogadható el más, csakis a győzelem!
Remélem, a hétközi időpont ellenére sokan kijönnek a találkozóra.”

Megnéztem a Veszprém meccsét a Balatonfüred ellen, a hazaiak olyan önbizalommal léptek pályára, hogy már szinte a kezdő sípszó előtt eldőlt a mérkőzés. Nem engedhetjük meg ezt magunknak, még akkor sem, ha egyértelműen nem mi vagyunk a párharc esélyesei. Teher nélkül kell játszani, és ha úgy kézilabdázunk, ahogy tudunk, megszoríthatjuk a magyarokat. Miljan VUJOVICS, Celje kapusa.

Az összes hazai meccsünket meg kell nyerni, ha valami nagy dolgot szeretnénk elérni ebben a versenysorozatban. A Celje ellen mindig nehéz, mert remek kézilabdát játszik, tele van fiatal és tehetséges játékossal. Nem számítok könnyű mérkőzésre, a lehető legkeményebben felkészültünk rá. Megpróbáljuk átmenteni azt a jó hangulatot, amely a csapatunknál uralkodik, és az eddigi BL-találkozóinkra is jellemző volt. David DAVIS.

A szerdai rivális nem lesz ismeretlen néhány hazai játékosnak, miután Gasper Marguc, Blaz Blagotinsek és a csapatkapitány Lékai Máté is megfordult a 24-szeres szlovén bajnoknál, amely már 26. idényét tölti az elitsorozatban. A rivális átlagéletkora 22.54 év, az egyik legfiatalabb gárda a Bajnokok Ligájában, és mindössze hat idegenlégióst – Filip Ivic, Veron Nacinovic, Josip Sarac (horvátok); Miljan Vujovics, Radojica Csepics és Arszenije Dragasevics (montenegróiak) – foglalkoztat. Az egyesület legfontosabb feladatának a tehetséggondozást tartja, így kerülhetett a nyáron Barcelonába a 20 éves irányító, Domen Makuc, illetve a gárda korábbi jobbszélsője, a 23 esztendős Blaz Janc is.

A sereghajtó, még pont nélküli Celje ellen sem valószínű, hogy változik a képlet, amit jól mutat, hogy a szlovénok csak a meccs napján utaznak Magyarországra. Tomaz Ocvirk vezetőedző természetesen inkább óvintézkedésnek tudja be ezt, pedig a bakonyiaknál szigorú szabályokat vezettek be a koronavírus-járvány miatt: a játékosok a Veszprém Arénán kívül nem járhatnak közösségbe, nincs bulizás, éjszakázás, a klubnál mindent a most futó Bajnokok Ligájának, valamint az elmúlt idénybeli BL-sorozat decemberre halasztott négyes döntőjének rendelnek alá. A celjei tréner szerint kollégája, David Davis remek munkát végez azzal, hogy a sztárok egytől egyig beálltak a sorba, így nem tud gyenge pontról beszélni ellenfelük kapcsán. A vendégek amúgy rendesen belehúztak, ami a sorsolást illeti, az első négy fordulóban ugyanis a Barcával, a Kiellel és a Telekom Veszprémmel, azaz a decemberi BL final four három résztvevőjével találkoznak. Legszorosabb vereségüket (29–31) a dán bajnok Aalborgtól szenvedték el a nyitányon.

A nyáron érkező spanyol kapus rendkívül magas mutatókat produkál a nemzetközi porondon. A Meskov Breszt, a Vardar és a Nantes ellen összesen 46 lövést védett, majd egy olyan meccsen – a Motor Zaporizzsja otthonában –, amelyen a magyar rekordbajnok nem játszott jól, ám így is 37–34-re nyert, 15 kísérletet hárított. Az ukrajnai adok-kapok tehát „megdobta” a kapott gólok számát (83), miközben a szerzett találatokra nem lehet különösebben panaszuk (102) a veszprémieknek, akik egyelőre átrobognak a hazai és a nemzetközi mezőnyön.

A Veszprém eddigi teljesítménye alapján ismét bebizonyosodott, egy csapat felkészülési eredményeiből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni – az „Építők” ugyanis csak egyszer, a Gyöngyös ellen győzött a nyári alapozás során. A sikertelenség okát amúgy David Davis előbb a védekezési hiányosságokban, majd a pontatlan támadásbefejezésekben látta. A SEHA-liga szeptemberi négyes döntőjében azonban kiderült, mindkét szegmensben nagyot javult a bakonyi alakulat, sőt a zadari finálé legértékesebb játékosának megválasztott Rodrigo Corralesszel az idén visszavonuló világklasszis, Sterbik Árpád pótlása is megoldódott.

A BL-sorozat egyik legalacsonyabb átlagéletkorú, s egyelőre nyeretlen csapata, a szlovén Celje valószínűleg nem okoz gondot az ősszel még hibátlan Veszprémnek.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A VESZPRÉM–CEJLE FÉRFI KÉZILABDA-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik