Férfi kézi BL: Szóljon nagyot Sabaté titkos fegyvere – Szita

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.11. 23:09
null
Szita Zoltán (jobbra) a BL-ben kerül szembe a Veszprémmel (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)
A Telekom Veszprém kölcsönjátékosaként a lengyel Wisla Plock férfi kézilabdacsapatában szereplő Szita Zoltán szerint Xavier Sabaté borsot törhet David Davis orra alá, de a zárt kapus rendezéssel oda a hazai pálya előnye a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

 

A magyar válogatott átlövő soha nem került még ilyen helyzetbe, mégis úgy gondolja, hogy főhet a feje David Davisnak, a Veszprém edzőjének a párharc előtt.

„Lehet, hogy a Telekom Veszprém játékosállománya sokkal értékesebb a mienknél, a csapat pedig Európa egyik legjobban összerakott együttese, de mi sem vagyunk agyagkatonák, és mi is tudunk bátran szuronyt szegezni az ellenfélnek – mondta az SzPress Hírszolgálatnak a 22 éves Szita Zoltán, aki tavaly nyár óta él a lengyel városban. – Kemények és gyorsak vagyunk, a lengyel csúcsrangadón Plockban a Kielcét is le tudtuk győzni, így az errefelé nyolc csapatos rájátszás előtt a riválisunkkal azonos pontszámmal állunk a második helyen. Örülök annak, hogy ide kerültem és BL-mérkőzéseken is bevetnek. Biztosított a fejlődésem, sokkal több játéklehetőséget kapok, mint amennyi Veszprémben, a szülővárosom csapatában jutna nekem. Légiósok persze itt is akadnak, cseh, horvát, orosz, spanyol és svéd kézilabdázok, no és én magyarként, a társaság nagy része viszont lengyel. Úgy érzem, hogy elismerik a tudásomat és építenek rám, ezért is lesz a helyzet számomra idegen március 22-én, majd 28-án a veszprémi visszavágón, amikor nemzetközi mérkőzésen először kerülök szembe a szülővárosom csapatával. Ahová előbb vagy utóbb szeretnék majd bekerülni. Addig viszont, a profi sport íratlan szabályai szerint szívvel-lélekkel, minden tudásommal a Plock csapatát szolgálom.”

Szita, akit előbb az év magyar ifjúsági játékosának választottak meg, majd a legjobb juniornak is, a 2019-es világbajnokságon, majd az idei Európa-bajnokságon is fontos gólokat lőtt.

„A Veszprém sokszor változtat a védekezésén, a támadójátékának figuráit is látványosan variálja, de a mi védelmi sorunk összmunkáját sem lehet mindennapinak nevezni. Aki látott már minket, tudja, hogy a támadásokat villámgyorsan építjük fel, és amint lehetőség nyílik, a lerohanások lehetőségével is igen jól élünk. Maradjon minden más titok, szóljon nagyot Sabaté titkos fegyvere, érje meglepetés az Építőket Plockban. Ez a célunk, erre hajtunk” – tette hozzá a Plock magyar légiósa, aki a BL-mérkőzéseken szerzett 39 góljával jelenleg a háziverseny második helyezettje.

FÉRFI KÉZILABDA BL, A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
Dinamo Bucuresti (román)–Paris Saint-Germain (francia)márc. 22., 17.00
márc. 28., 17.15
Orlen Wisla Plock (lengyel)–Telekom Veszprém márc. 22., 19.30
márc. 28., 19.00
Vardar Szkopje (északmacedón)–Mol-Pick Szegedmárc. 22., 17.00
márc. 29., 17.00
RK Celje (szlovén)–PGE Vive Kielce (lengyel)márc. 21., 19.00
márc. 28., 15.00
FC Porto Sofarma (portugál)–Aalborg HB (dán)márc. 21., 16.00
márc. 29., 16.50
SG Flensburg-Handewitt (német)–Montpellier HB (francia)
márc. 18., 19.00
márc. 29., 19.00
A Barca és a Kiel csoportelsőként automatikusan a negyeddöntőbe jutott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik