Férfi kézi BL: sohasem látott kerettel lép pályára a Szeged

N. P.N. P.
Vágólapra másolva!
2020.09.22. 10:34
null
Juan Carlos Pastorra és csapatára különleges feladat vár (Fotó: Török János/Délmagyarország)
Hat koronavírusos fertőzött és három sérült játékosa nélkül, sohasem látott kerettel léphet pályára a Mol-Pick Szeged a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szerdai játéknapján.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szerdán Kielcében pályára lép a Mol-Pick Szeged, amelynek keretében hat koronavírusos fertőzöttet regisztráltak a múlt héten. A francia PSG elleni hazai Bajnokok Ligája nyitó meccset még annak tudatában halasztották el a csongrádiak, hogy egy játékosuknak pozitív az eredménye, a további tesztek azonban kimutatták, a járvány végigsöpör a csapaton: előbb öt, majd a hatodik kézilabdázóról derült ki, megbetegedett.

Az egyiküknél, Bánhidi Bencénél szinte az összes tünet előjött: a 25 éves beálló gyengeségre, lázra, fej- és torokfájásra, illetve íz- és szaglásvesztésre panaszkodott, míg a gárda szlovén irányítója, Dean Bombac kevesebbel megúszta, így kettejükre több hétig nem számíthat Juan Carlos Pastor vezetőedző. A további négy, meg nem nevezett sportoló között is vannak „tünetesek”, így rájuk is legalább másfél hónap kihagyás várhat (közülük az egyik – a közösségi médiában posztolt bejelentése szerint – Borut Mackovsek.), a többiek viszont negatív eredményük tudatában négy nap után, pénteken megkezdhették az edzéseket.

Kivétel ez alól a horvát Luka Stepancic és a szlovén Mario Sostaric, akik műtéten estek át a közelmúltban, valamint a hosszabb ideje sérüléssel bajlódó izlandi Stefán Sigurmannsson. Utóbbi pótlására idény közben érkezett a szlovák válogatott balszélső Martin Stranovsky, a Barcelona volt játékosa, aki sebtiben be is mutatkozott az NB I-ben (közben hétfőn az is eldőlt, hogy a csongrádiak szombati, Eger elleni bajnokiját elhalasztják, mivel a hevesiek több játékosa is karanténban van).

Hasonló várhat a fiatalokra szerdán, csak a nemzetközi porondon, már ha addig nem lesz újabb pozitív vírusteszt – akkor ugyanis el sem utazhat Lengyelországba a gárda. A klub tájékoztatása szerint kedden különgéppel repül(ne) a 14 tagú keret Varsóba, ahonnan több mint kétórás buszozást követően érkezik meg a mérkőzés helyszínére, majd a találkozó után egyből visszautazik Magyarországra. A Tisza-partiak úgy fogalmaznak:   „Ebben a helyzetben nem is lehet más a célunk, mint minél szorosabb eredményt elérni.”

Tehát két kapussal és tizenkét mezőnyjátékossal vág neki a 17-szeres lengyel bajnok, egyszeres Bajnokok Ligája-győztes elleni csatának az ezer sebből vérző Mol-Pick Szeged, amely a hétvégén sem állt le annak érdekében, hogy minél kevésbé „égjen” meg Kielcében.

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) honlapján található adatbank szerint 29 játékost neveztek az elitsorozatra a magyarok, ezért olyan fiatalok is szerephez juthatnak szerdán, mint a jobbszélső Kecskés Dániel (18), az irányítóként bevethető Rea Barnabás (17), Vetési Bence (20) duó vagy az egyaránt balátlövő Fekete Dániel (21) és Hegedűs Patrik (17) – már ha mindannyian egészségesek.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT
Szerda, 18.45:
Lomza Vive Kielce (lengyel)–Mol-Pick Szeged (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik