Férfi kézi BL: Sabaté óriásit fordító csapata vár a Szegedre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.03. 17:30
null
Morawski főszereplő volt a Plock továbbjutásában
A lengyel Wisla Plock 14–5-re nyerte meg a második félidőt a dán Silkeborg otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörös playoffjában, ezzel megfordította a párharc állását, és készülhet a Mol-Pick Szeged elleni nyolcaddöntőre.

A korábbi veszprémi edző, Xavier Sabaté lengyel csapata nem várta éppen kedvező helyzetből a visszavágót, ugyanis az első mérkőzésen négy góllal alulmaradt hazai pályán. Ráadásul közben az európai szövetség két meccsre eltiltotta az ellenfelét hasba vágó Renato Sulicot (a beálló így lemarad a következő kör első felvonásáról is).

A Plock a 14. percben két támadáson belül piros lappal elveszítette José Toledót és Emil Racoteát is. A Silkeborg a félidőben kettővel ment, tehát összesítésben már hat volt az előnye, azonban a második játékrészben mindössze öt gólra volt képes, és a Plock ezt kihasználva fordítani tudott. Borbély Ádám csak egy hetes erejéig állt be, azonban lengyel poszttársa, Adam Morawski közel hetven százalékkal védett a második játékrészben, főszerepet vállalva a sikerben.

Ezzel eldőlt, hogy a B-csoportban második helyen záró Szeged a Plock ellen vívhatja ki a nyolc közé jutást.

A Szeged és a Wisla legutóbb tavaly augusztusban, felkészülési mérkőzésen találkozott: Kaliszban a lengyelek győztek 29–27-re. A magyar csapat 2017 decembere óta veretlen hazai pályán a BL-ben, legutóbb éppen a Plock tudta felülmúlni saját otthonában.

A rájátszás első fordulójának első meccsét március 23-án vagy 24-én, a visszavágót egy héttel később rendezik.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, PLAYOFF, VISSZAVÁGÓ
Bjerringbro-Silkeborg (dán)–Wisla Plock (lengyel) 20–27 (15–13)
Továbbjutott:
a Plock, 49–46-os összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik