„A minimális célunk az volt, hogy ott legyünk Kölnben – mondta a Telekom Veszprém kapusa. – Most felszabadultságot látok az egész csapaton, és ez szuper érzés. Nyilván a meccs előtt volt bennünk feszültség, mert ezt elbukni nagyon rossz dolog lett volna. Talán ez is okozta, hogy rosszul kezdtünk. Nem akarok álszerény lenni, nagyon örülök, hogy a két mérkőzésen jócskán hozzá tudtam tenni a csapat teljesítményéhez. A mérkőzés utáni ünneplés mindenkinek kellett: nekünk, a szurkolóknak, az országnak. Fantasztikus érzés volt.”

Lékai Máté egyetért a csapattársával. 

„Ősszel nagyon mélyen voltunk, rosszak voltak az eredmények, a játékunk is. Azóta viszont sokat fejlődtünk, és a szurkolók is teljes mellszélességgel mellettünk vannak. Most mindenki jobban értékeli ezt a final fourt, mint amikor legutóbb bejutottunk. Akkor ezt természetesebbnek vették az emberek, és mi is. Most ez mindenkinek óriási boldogság.”

Videónkban a veszprémi irányító Mikler teljesítményéről is beszélt, a kapus pedig a Szegedről is szót ejtett. A nagy rivális vasárnap játszik a Vardarral, amely nyolcgólos előnnyel érkezik a Tisza-partra. 

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

TELEKOM VESZPRÉM–SG FLENSBURG (német) 29–25 (17–13)
Veszprém, 5200 
néző. Vezette: Pichon, Reveret (franciák)
VESZPRÉM: Sterbik – GAJIC 6 (5), NAGY L. 2, Lékai 2, BLAGOTINSEK 1, Ilics 1, Manaszkov 1. Csere: MIKLER (kapus), TERZIC, NILSSON 5, Mahé 4, Mackovsek 1, Tönnesen, Strlek 1, Marguc 2, Nenadics 3. Edző: David Davis
FLENSBURG: Bergerud – Steinhauser 1, Karlsson, Glandorf 1, Hald 4, Johannessen 1, WANNE 7 (2). Csere: Buric (kapus), LAUGE 4, Röd 1, Golla 1, Jeppsson 3, Svan 2. Edző:Maik Machulla
Kiállítások: 6, ill. 2 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 2/2
Az eredmény alakulása: 6. perc: 0–5. 9. p.: 1–5. 10. p.: 3–7. 16. p.: 6–8. 20. p.: 9–9. 22. p.: 9–11. 25. p.: 12–12. 27. p.: 14–12. 38. p.: 19–17. 46. p.: 24–19. 50. p.: 26–20
MESTERMÉRLEG
David Davis: 
– Az első időkérésnél, nulla ötnél igyekeztem megnyugtatni a srácokat, hiszen kiválóan edzettek a héten, tudták, mit várok tőlük. Ebből az elején semmit nem láttam viszont. Ezt követően minden tekintetben javult a játékunk, és mindennel elégedett lehettem. Kemény csata volt, amelyben kettős győzelemmel kijutottunk Kölnbe. Most csak ez a lényeg.
Maik Machulla: – Azért jöttünk, hogy megpróbáljunk hét góllal nyerni. Kiválóan kezdtünk, azonban a Veszprém kihasználva a hibáinkat felzárkózott. Ekkor védekezést változtattunk, ezzel némi kockázatot vállalva, de sajnos újabb könnyű gólokat kaptunk. A második félidőben sem adtuk fel, küzdöttünk becsülettel. Sorozatban negyedszer jutottunk el a negyeddöntőig, és az utóbbi három évben mindig az a csapat nyerte a BL-t, amely minket búcsúztatott. Remélem, az idén is így lesz, így előre gratulálhatok a Veszprémnek.  
Továbbjutott: Veszprém, két győzelemmel, 57–47-es összesítéssel