Férfi kézi BL: megfúrhatja a Löwen indulását az EHF

Vágólapra másolva!
2018.06.12. 19:03
null
Vajon lesz-e ok az örömre? (Fotó: rhein-neckar-loewen.de)
Az Európa Kézilabda-szövetség felülvizsgálja, hogy a német ezüstérmes Rhein-Neckar Löwen minden, Bajnokok Ligája-induláshoz szükséges kritériumnak megfelel-e, írta a Handball Woche szaklapra hivatkozva a német sajtó.

 

 

Arról már tavaly decemberben döntött az EHF végrehajtó bizottsága, hogy a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2018–2019-es szezonjában mindössze két német csapat szerepelhet.

Az európai szövetség azzal indokolta mindezt, hogy a német liga vezetésével nem jutnak dűlőre, és az ütemezési problémák nehezítik a BL lebonyolítását. Tavaly ősszel került először olyan helyzetbe a Löwen, hogy egy hétvégén két mérkőzést is le kellett játszania – akkor szombaton 29–23-ra nyert bajnokin az SC DHfK Leipzig vendégeként, majd Spanyolországba repült, ahol másnap 26–26-ös döntetlenre végzett a Barcelonával.

Tavasszal megismétlődött mindez, azzal a különbséggel, hogy egy napon kellett volna a Kiellel bajnokit, illetve a lengyel Kielcével pedig BL-nyolcaddöntőt vívnia. A mannheimiek végül a B-csapatukat küldték el Lengyelországba, a 41–17-es vereséggel pedig nevetségessé tették a Bajnokok Ligáját.

Bár az EHF vezetői ezt nem erősítették meg, de a Löwen elleni vizsgálat minden bizonnyal ennek következménye. A klub ügyvezető igazgatója megdöbbenésének adott hangot. „Nagyon meglepődtem, hiszen kiharcoltuk az indulási jogot. Fontos számunkra a BL” – nyilatkozta Jennifer Kettemann, aki az ügyet tisztázandó azonnal kapcsolatba lépett az EHF-fel.

A Handball Woche úgy tudja, a bronzérmes Füchse Berlin megpróbált szabadkártyát kérni, ám ezt az EHF elutasította. A Löwen-ügy miatt azonban a fővárosiak abban bíznak, maradt egy kiskapu számukra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik