Hősiesen helytállt a Kielce otthonában a Mol-Pick Szeged

NAGY PÉTER (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)NAGY PÉTER (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.09.23. 18:40
null
Mikler ezen a mérkőzésen is remekelt (Fotó: Szabó Miklós)
A kilenc alapemberét nélkülöző Mol-Pick Szeged ugyan három góllal kikapott a Kielce vendégeként a Bajnokok Ligája 2. fordulójában, ám megmutatta, remekül tud alkalmazkodni a kialakult helyzethez.

KÉZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT
LOMZA VIVE KIELCE (lengyel)–MOL-PICK SZEGED26–23 (12–7)
Kielce 2000
néző. Vezette: Madsen, Mortensen (dánok)
KIELCE: A. WOLFF – S. Gudjonsson 2, Karalek 1, A. DUJSHEBAEV 8 (1), Gebala, D. Dujshebaev, KARACIC 4. Csere: Kules 1, Fernández Pérez 4 (1), B. Vujovics 2, Tournat 1, Moryto 2, Sicko 1, Thrastarson. Edző: Talant Dujsebajev
SZEGED: MIKLER – Kecskés, B. Radivojevics 6 (4), Zsitnyikov 3, Gaber, J. CANELLAS 11 (4), J. Källmann 2. Csere: ifj. Rosta, M. Stranovsky 1. Edző: Juan Carlos Pastor
Az eredmény alakulása. 3. perc: 0–1. 8. p.: 1–4. 13. p.: 5–4. 26. p.: 9–5. 36. p: 14–10. 40. p.: 16–13. 43. p.: 17–15. 46.p.: 19–17. 54. p.: 23–22
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 12/8
MESTERMÉRLEG
Talant Dujsebajev:
Köszönettel tartozunk a Szegednek, amiért ilyen körülmények között is lejátszotta ezt a mérkőzést. Nem vagyok elégedett a csapatommal, a fordulás után a magyarok sokkal intelligensebben játszottak. Nagy nyomás alatt készültünk erre a találkozóra, a két pont volt a legfontosabb. A két kapus remekelt, ahogy Joan Canellas is.
Juan Carlos Pastor:
Idegesen kezdtünk, a támadásainkból hiányzott a minőség, de azt már a meccs előtt is tudtuk, hogy lesznek elől gondjaink. A második félidőben viszont jól játszottunk, sikerült meglepni a Kielcét, ezért elégedett vagyok a szoros eredménnyel. Most ilyen helyzetben vagyunk, ehhez kell alkalmazkodni.

ÖSSZEFOGLALÓ

A Kielce otthonában kezdte meg 19. Bajnokok Ligája-idényét a Mol-Pick Szeged, miután a francia Paris Saint-Germain elleni hazai nyitó mérkőzését koronavírusos fertőzés miatt elhalasztotta a múlt héten. A Tisza-partiak hat játékosánál mutattak ki pozitív eredményt a tesztek, míg hárman sérülés miatt nem tarthattak a társakkal Lengyelországba, így Juan Carlos Pastor vezetőedző Bánhidi Bence, Bodó Richárd, Dean Bombac, Nik Henigman, Stanislav Kaspárek, Borut Mackovsek, Stefán Sigurmannsson, Mario Sostaric és Luka Stepancic játékára sem számíthatott a 2016-os BL-győztes vendégeként.

Miután Kaspárek és Stepancic hiányában klasszikus jobbátlövő nélkül maradtak a csongrádiak, ezért a gárda egyetlen balkezese, a 192 centis, 82 kilós Bogdan Radivojevics kezdett ezen a poszton (csak összehasonlításképpen: a pozícióját tekintve jobbszélső Radivojevicsnek a 212 centiméter magas, 120 kilogramm súlyú Tomasz Gebalát kellett átlőnie). Az tehát hamar eldőlt, távoli bombákra ezúttal nem alapozhatnak a Tisza-partiak, Mikler Roland védéseire azonban annál inkább. A magyar válogatott kapus volt a vendégek legstabilabb pontja a találkozón, na meg a nyáron térdműtéten áteső spanyol irányító, Joan Canellas, aki igazi vezérként fogta össze a szegedieket, akik az első tíz percben három kiállítást, és két-három gólos hátrányt szedtek össze.

A dán játékvezetők érdekes felfogásban fújtak, de legalább végig következetesek maradtak – mindkét együttes kárára. A győzelmi kényszer ellenére a Kielce meglehetősen lassú, kényelmes tempót diktált, ami feküdt a vendégeknek, akik sok keresztmozgással kerestek rést a lengyel falon. Pastor folyamatosan kevergette a kártyáit, hol két beállót, hol két balszélsőt küldött pályára, hogy csapata visszajöjjön a meccsbe, ami nem a lőtt, sokkal inkább a kapott gólok száma miatt nem tűnt elképzelhetetlennek a második félidőben (12–7).

Amely ismét Andreas Wolff védéseivel indult, ám a hősiesen küzdő csongrádi alakulatról szólt. A magyarok hét a hat elleni játékában Canellas szinte lubickolt, Mikler kiélezett szituációkban hárított, s a jobbára kiegészítőember, ifj. Rosta Miklós óriási mennyiségű munkát végzett a védelemben. A koronavírus lehet, megtépázta a Pick keretét, de a játékosok szíve-lelke végig a helyén volt.

A Tisza-partiak a fordulás után 12 perc alatt több gólt szereztek, mint az egész első játékrészben, és a döntetlenhez is közel álltak, a meglepetés viszont nem volt benne a pakliban. Ahogy az sem, amikor egy látványos kínai figura után a veterán Källman rosszul fog talajt, és súlyosnak tűnő térdsérülést szenved. Az utolsó percekben a mínusz egyért támadott a Szeged, ehelyett Igor Karacic talált be, amellyel kialakult a lengyelek számára hízelgő 26–23-as végeredmény.

TOVÁBBI MECCSEK
PSG Handball (francia)–SG Flensburg-Handewitt (német) 28–29 (18–14)
FC Porto (portugál)–Meskov Breszt (fehérorosz) 27–25 (12–9)
RK Vardar 1961 (északmacedón)–Elverum (norvég) – elhalasztva

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Flensburg (német)2260–58+24
2. Kielce (lengyel)21156–54+22
3. Elverum Handball (norvég)1130–28+22
4. FC Porto Sofarma (portugál)21155–550 2
5. Meskov Breszt (fehérorosz)21149–490 2
6. Paris SG (francia)1128–29–10
7. Vardar Szkopje (északmacedón)1122–24–20
8. MOL-PICK SZEGED1123–26–30

PERCRŐL PERCRE

A Szeged szeptember 26-án szombatra kiírt Eger elleni bajnoki mérkőzését elhalasztották. A mérkőzést egy későbbi, egyelőre nem ismert időpontban rendezik meg.

60. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

60. perc Kecskés lövését kirúgja Wolff, marad a 26–23. A szokásos A. Dujsebajev passz után Fernández ziccerét fogja Mikler.

59. perc Zsitnyikov kiharcol egy büntetőt, Radivojevics pattint egy egészségeset a léc alá, 25–23. Karacsics lövése Mikler hátáról a kapuba pattan, időkérés.

58. perc A. Dujsebajev emelését Karacsics bal szélről jobbal belövi a túlsó alsóba, elszállt. 25–22.

57. perc Canellasnak odacsapnak, tovább! Hazai támadás... Nekik ugyanilyet megfújnak, A. Dujsebajev jót mosolyog rajta... Sárga lap a reklamáló Pastor mesternek.

56. perc Beáll Alex mellé Daniel Dujsebajev is, gólt még nem szerzett. Most is Miklerhez lő!

54. perc Källman kínaiból gólt hoz össze Canellassal, lesérül közben, Fernández azonnal gólt lő a középkezdésből. Rosszul esett Källman, ápolás, dörgő hazai tapssal! 24–22

53. perc Dujsebajev lecsapja Zsitnyikovot, piros lap és hetes. Radivojevics a jobb felsőt választja, gól! Canellas is lő egy gólt, de sajnos Fernández is, lassú a magyar csere Zsitnyikovtól. 23–21!

51. perc Zsitnyikov zicerből értékesíti Canellas passzát, alakul. De mégsem, mert Dujsebajev lecsap, 22–19.

50. perc Canellasé annál inkább, mert a hetest kihagyja, akcióból szeretett volna eredményes lenni, a kipattanót bedobja. 20–18! Moryto passzol, Dujsebajev lendül, ez általában rossz hír az ellenfélnek.

48. perc Dujsebajev lő a szaggatottról, Mikler véd a jobb alsó előtt, a kipattano Radivojevicsé, a ziccert eltolja Zsitnyikov, Wolff indít, Moryto az üres kapuba lő... 20–17. Ez nem Zsitnyikov meccse.

47. perc Canellas szokása szerint jobbal a bal felsőbe szór egy hetest.

46. perc Mikler véd, indít, Källman ziccerezik, de azonnal válaszol átlövéssel Moryto, 19–16!

44. perc Fernández passzol, Dujsebajev bedobja, Zsitnyikov szélről a kapust találja telibe.

43. perc Mikler véd, ismét, kontra, ziccer, első BL-gólját szerzi a Szeged színeiben Sztranyovszkij! 17–15!

40. perc Zsitnyikov végre betalál, 16–13. Támadóhiba, Gudjohnsson üres kapura dobhat a rossz kínai figura után. Hetes, Canellas a bal felsőbe figurázza a labdát, a szünet utáni ötödik gólja. 17–14!

A hazai drukkerek Magyarországot éltetik.

38. perc Sicko kapufát lő, de nincs kontra, bár nem is kell talán kapkodni. Canellas egy váratlan, lábról jövő lövéssel betalál, de kapnak a hazaiak egy potya hetest. Fernández nem viccel, 16–12.

35. perc Gaber javít védekezésben, Canellas betörése tökéletes, 14–10. Dujsebajev passzából Fernández berepül (Ángel...), ott is a gól a kétszeres Eb-győztes spanyoltól. De Cenallas erre is válaszol, 15–11!

33. perc Gaber nem figyel, Karacsics köszöni szépen, 14–8. Canellas hetesből válaszol, 14–9.

A Szegedben nem igazán vannak átlövők, úgy azért elég nehéz a kézilabda. Zsitnyikov pedig nincs ma formában.

32. perc Dujsebajev átlövésből, Radivojevics egy jobbról elengedett cunderrel eredményes, 13–8.

31. perc Már csak egyszeres emberelőnyben a Szeged, Gaber kiharcol egy hetes Dijsebajev mellett. Radivojevics lövését kivédi Wolff!

31. PERC FOLYTATJUK!

Juan Carlos Pastor együttese amúgy is nehézségekkel küzd, a jobb­átlövőé például hiányposzt Szegeden, mert nem sikerült pótolni a Veszprémhez igazoló Jorge Maquedát, és a horvát Luka Stepancic is kiesett három hónapra a megműtött bokájával. Márpedig egy jobbátlövővel (Stanislav Kaspárek) még az NB I-nek is necces nekifutni, ha a csapat bajnoki álmokat dédelget, hát még a Bajnokok Ligájának...

A listán 6. helyet kapó, a nyáron csak minimális változáson áteső Szeged esetében felvetik a kérdést, vajon készen áll-e a következő lépcsőfok megtételére.

Mindkét magyar csapat rajta van a férfi BL-mezőny jelenleg tíz legjobbnak tartott együttesét bemutató listán. Az első helyre került Veszprém kapcsán az EHF honlapja megjegyzi: a bakonyiak nem is kezdhették volna jobban az őszt négy tétmérkőzésen négy győzelemmel, és a SEHA-liga megnyerésével. Rodrigo Corrales, Jorge Maqueda és Petar Nenadics máris topformában van, ami nagy előnyt jelenthet a klub számára.

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) hivatalos honlapján megjelent erősorrendjében a Telekom Veszprém került az első helyre férfi kézilabda Bajnokok Ligája rajtja előtt. A másik magyar csapat, a Mol-Pick Szeged is előkelő helyen szerepel.

A háromszoros magyar bajnoknak tehát nincs veszítenivalója, ezt az ellenfél edzője, egykori szövetségi kapitányunk, Talant Dujsebajev is jól tudja. És furcsa módon Pastor sem kesereg, a Tisza-partiak világbajnok spanyol trénere szerint „ebben a helyzetben senkit sem kell motiválni”. „A legfontosabb a türelem. Úgy vágtunk neki az idénynek, hogy a csoport első helyét akarjuk megszerezni, ebben a helyzetben viszont módosult a cél. Őszintén szólva nem tudjuk, mire számítsunk Kielcében, olyan együttes otthonában, amely a végső sikerre is esélyes. Mindenkit motivál, hogy egészséges, tisztában vagyunk vele, most mi képviseljük a csapatot, nekünk kell az első BL-mérkőzésen helytállnunk” – mondta Joan Canellas.

Némiképp módosult az elvárás a Szegednél, miután az új idény első Bajnokok Ligája-mérkőzésének kilenc hiányzóval és három fiatallal fut neki. Sportszakmailag és gazdaságilag is nehéz időszak előtt áll a Mol-Pick Szeged, Juan Carlos Pastor együttese, mondhatni, „csikócsapattal” mutatkozik be az elitsorozat új kiírásában. Merthogy a 12 mezőnyjátékos között lesznek fiatalok is, magyarok, akik nemhogy a nemzetközi porondon, az NB I-ben is zöldfülűnek számítanak. A legifjabb, Rea Barnabás novemberben tölti be a 18-at, elképzelhető, hogy a nyáron térdműtéten áteső Joan Canellasszal neki kell irányítania szerdán, s az sem földtől elrugaszkodott gondolat, hogy a 21 esztendős Fekete Dániel szembekerül a Kielce kétszeres Európa-bajnok spanyol klasszisával, Alex Dujsebajevvel, ahogy a szintén 21 éves beállónak, Tóth Józsefnek Rea is kioszthat egy-két gólpasszt.

30. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

30. perc Dujsebajev megfogadta az apja tanácsait, 12–7. Rosta kiharcol még egy piros lapot, a középkezdést kapura tette, Karalek túl közel állt hozzá. Időntúli szabaddobás, esélytelen. Canella odaíveli a kapushoz, mosolyognak.

Bánhidi elárulta, november elején vagy közepén szeretné újrakezdeni az edzéseket, és reméli, hogy nincs veszélyben a szereplése a januári, egyiptomi világbajnokságon. Hozzáfűzte, csinálnia kell majd egy újabb alapozást, hogy újra olyan erőbe kerüljön, amilyenben volt. Mint mondta, jövő hétfőn kezdik tesztelni, a második negatív eredmény után még két hétig nem szabad komolyabb testmozgást végeznie, utána pedig kardiológiai vizsgálatok következnek. Amennyiben mindent rendben találnak, akkor a két negatív teszt után négy héttel kezdheti el fokozatosan terhelni a szervezetét.

29. perc Moryto-piros, hetes, Canellast megtréfálja Wolff kapus! Labdafogási hiba, Vujovicsnak a ziccer megy, 11–6! Canellas átlövéssel használja ki az emberelőnyt, 11–7! Dujsebajev időt kér.

27. perc Canellas a léc alá repít egy hetest, 9–6. Hetes ez is, Rosta mezt tesztel. Dujsebajev elereszt egy rakétát, védhetetlen, 10–6.

Jelentősen enyhültek Bánhidi Bence koronavírusos tünetei.

„Most már sokkal jobban vagyok, az elmúlt két nap sokkal jobban telt, mint az előző négy-öt. Az nagyon szenvedős volt. Már csak annyi tünetem van, hogy nem érzek szagokat, ízeket, most már csak ezzel küszködök” – nyilatkozta az M4 Sporton. A januári Európa-bajnokság, valamint a legutóbbi Bajnokok Ligája-szezon álomcsapatába is beválasztott játékos emlékeztetett, addig nem hagyhatja el az otthonát, amíg két negatív tesztet nem produkál.

24. perc Szegedi hetes belülvédekezésért, Wolff bal lábbal kivédi Radivojevics dobását. Sicko átlövéssel hamar 8–5 aztán. Vujiovics balkezes átlövése is jó, 9–5.

23. perc Szegedi időkérés.

22. perc Gaber belül védekezik, hetes, Mikler-bravúrral! Kulesh hagyta ki, neki nem megy ma a hazaiaktól.

20. perc Hazai gól, bedobásból eredményes Tournat, könyöklés, labdacsere. És egy pontatlan Zsitnyikov-lövés. Sickót sáncoljuk, szenved a Kielce, Gaber és Källman szerel is! Marad a 7–5.

17. perc Kulesh dobása rossz, de belesérül a blokkoló Gaber, csere. Canellas ziccerben... véd a hazai kapus.

16. perc Källman óriási ziccert ront! Időkérés a hazai oldalon. Canellas csodapasszával kiharcol egy hetes Gaber. Radivojevics nem viccel, 6–5!

13. perc Bizony, Radivojevics betalál. 5–4, elindul melegíteni a fél hazai kispad, MIkler véd, Radivojevics könnyű lövést ront, Dijsebajev óriási góllal reagál. 6–4.

Sokkal jobban örülnék annak, ha mindkét csapat a legerősebb csapatával tudna kiállni, és az én játékosaim nem azzal a tudattal futnának ki a pályára, hogy mindenképp nyerniük kell. Túlságosan nagy teher nehezedik majd ránk, nem úgy, mint a szegediekre, akiknek nincs vesztenivalójuk. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a magyarok szakvezetője, példaképem és jó barátom, Juan Carlos Pastor a világ egyik legrafi náltabb kézilabdaedzője, aki már sokszor húzott elő olyan lapot a paklijából, amire senki sem számított. Talant DUJSEBAJEV, a Kielce edzője a meccs előtt.

12. perc Két perc ütésért a kis Dujsebajevnak. Eladjuk

11. perc Canellas passzát nem hagyja ki a szaggatott vonalról, lábról Zsitnyikov (5–3), majd Kulesh talál a léc fölé balról jobbal.

9. perc Kallmän kiáll, de Mikler fogja a hetest!

7. perc Karacsics is dob egy gólt az emberelőny végén, Canellas kiharcolt egy hetes Dijsebajev mellett, Radivojevics a bal alsót választja, 4–2. Kínai figurával válaszol a Kielce, 5–2 egy Kulesh-góllal, Zsitnyikov-hiba a másik oldalon.

5. percRadivojevics lövést ront, majd piros lapot kap. A kis Dijsebajev kihasználja: 3–1!

3. perc Canellas belekap a kis Dujsebajev szemébe, két perc. És nagy Mikler-védés a jobb felső előtt, újabb ziccerben! Gudjonsson azonban egyenlít egy gyors kontra végén, a felezőtől, üres kapura a csere miatt. 1–1.

2. perc Elrontjuk az első támadást a balon. Mindkét csapat 5-1-ben védekezik, Mikler hatalmas bravúrt mutat be ziccerben. Canellas nagy gólt dob jobbal a bal felsőbe 12 méterről: 0–1!

Jó 2000 néző lehet a stadionban.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak sárga mezben és kék nadrágban, a magyarok kék-fehér mezben és kék nadrágban.

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) honlapján található adatbank szerint 29 játékost neveztek az elitsorozatra a magyarok, ezért olyan fiatalok is szerephez juthatnak szerdán, mint a jobbszélső Kecskés Dániel (18), az irányítóként bevethető Rea Barnabás (17), Vetési Bence (20) duó vagy az egyaránt balátlövő Fekete Dániel (21) és Hegedűs Patrik (17) – már ha mindannyian egészségesek.

Tehát két kapussal és tizenkét mezőnyjátékossal vág neki a 17-szeres lengyel bajnok, egyszeres Bajnokok Ligája-győztes elleni csatának az ezer sebből vérző Mol-Pick Szeged, amely a hétvégén sem állt le annak érdekében, hogy minél kevésbé „égjen” meg Kielcében.

Hasonló várhat a fiatalokra szerdán, csak a nemzetközi porondon, már ha addig nem lesz újabb pozitív vírusteszt – akkor ugyanis el sem utazhat Lengyelországba a gárda. A klub tájékoztatása szerint kedden különgéppel repül(ne) a 14 tagú keret Varsóba, ahonnan több mint kétórás buszozást követően érkezik meg a mérkőzés helyszínére, majd a találkozó után egyből visszautazik Magyarországra. A Tisza-partiak úgy fogalmaznak: „Ebben a helyzetben nem is lehet más a célunk, mint minél szorosabb eredményt elérni.”

Kivétel ez alól a horvát Luka Stepancic és a szlovén Mario Sostaric, akik műtéten estek át a közelmúltban, valamint a hosszabb ideje sérüléssel bajlódó izlandi Stefán Sigurmannsson. Utóbbi pótlására idény közben érkezett a szlovák válogatott balszélső Martin Stranovsky, a Barcelona volt játékosa, aki sebtiben be is mutatkozott az NB I-ben (közben hétfőn az is eldőlt, hogy a csongrádiak szombati, Eger elleni bajnokiját elhalasztják, mivel a hevesiek több játékosa is karanténban van).

Az egyiküknél, Bánhidi Bencénél szinte az összes tünet előjött: a 25 éves beálló gyengeségre, lázra, fej- és torokfájásra, illetve íz- és szaglásvesztésre panaszkodott, míg a gárda szlovén irányítója, Dean Bombac kevesebbel megúszta, így kettejükre több hétig nem számíthat Juan Carlos Pastor vezetőedző. A további négy, meg nem nevezett sportoló között is vannak „tünetesek”, így rájuk is legalább másfél hónap kihagyás várhat (közülük az egyik – a közösségi médiában posztolt bejelentése szerint – Borut Mackovsek.), a többiek viszont negatív eredményük tudatában négy nap után, pénteken megkezdhették az edzéseket.

Sohasem látott kerettel léphet pályára a Mol-Pick Szeged.

Juan Carlos Pastorra és csapatára különleges feladat vár (Fotó: Török János/Délmagyarország)

A BL lebonyolítása megváltozott, a 16 főtáblás klub két nyolcas csoportban küzd egymással, és 14 fordulós, körmérkőzéses rendszerben játszik. A két csoport utolsó két helyezettje kiesik, a nyolcasok első két-két helyezettje egyenesen bejut az oda-vissza vágós negyeddöntőbe – a 3–6. helyezettek pedig szintén oda-vissza vágós keresztjátékban küzdenek a legjobb nyolc közé jutásért, 3–6., 4–5. párokban. A negyeddöntő továbbjutói léphetnek pályára a jövő júniusi kölni négyes döntőben.
Csoportkör: szeptember 16.– március 4.
Rájátszás: március 31. és április 7.
Negyeddöntő:május 12. és május 19.
Négyes döntő (Lanxess Arena, Köln): 2021. június 12–13.
Tv: Sport Tv
Internet: nemzetisport.hu, eurohandball.com, ehfcl.eurohandball.com/men,
kezitortenelem.hu

Ami a fertőzötteket illeti, korábban megírtuk, a Sportkórház álláspontja szerint a tünetet nem produkáló kézilabdázóknak legalább kettő, legfeljebb négy hetet, a tünetet produkálóknak pedig hat hetet kell kihagyniuk, ennyi ideig edzeniük sem szabad.

„Sajnos én voltam az egyik pozitív eset a csapatnál. De nem kell aggódni, nincs komoly bajom, egyelőre házi karanténban vagyok – írta közösségi oldalán a kézilabdázó. – Telefonon tartom a kapcsolatot a csapattársaimmal és a szakmai stábbal, követem a meccseket, legyen szó a Bajnokok Ligájáról vagy a magyar bajnokságról, és alig várom, hogy visszatérhessek.”

Dean Bombac a hat szegedi koronavírus-fertőzött egyike – erről a 31 esztendős kézilabdázó maga számolt be.

A Mol-Pick Szeged az újabb tesztelések után a pénteki közleményében már hat betegről ír, hozzátéve, hogy azok a játékosok és stábtagok, akik kétszer is negatív tesztet produkáltak, elhagyhatták a karantént, és a gárda edzései szigorú egészségügyi intézkedések mellett újraindulnak.

A szegediek néhány nappal ezelőttöt fertőzött személyről számoltak be, csütörtökön pedig Bánhidi Bence a közösségi oldalán elárulta, hogy többek között az ő koronavírustesztje is pozitív lett.

A Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata pénteken hivatalos közleményt tett közzé, melyből kiderül, hogy a jelenlegi eredmények szerint összesen hat játékos kapta el a koronavírust a keretből.

A francia L’Équipe azt írta, felvetődött, hogy szeptember 20-án pótolják a találkozót, ám a szegediek a fokozott sérülésveszély miatt ettől eltérő időpontot preferálnak. A francia sportnapilap egy szegedi forrást idézve azt írja, a magyar együttes szerint ilyen körülmények ismeretében a sérülések szempontjából magas kockázattal járna a vasárnapi meccs. A szóvivő hozzátette, természetesen akkor játszanak, amikor az EHF akarja.

Nagyon valószínű, hogy a pandémia ezt az évadot is átírja, ám kérdés, hogyan és mennyire, illetve az is, miként reagálnak a szövetségek és a csapatok. A Mol-Pick Szeged nem tudta fogadni első ellenfelét, a Paris Saint-Germaint, miután öt játékosa is megfertőződött koronavírussal. A csapatnak hetekre karanténba kell vonulnia, ami óriási érvágás.

Először és remélhetőleg utoljára fordul elő az európai férfi kézilabda történetében, hogy úgy kezdődik el egy Bajnokok Ligája-idény, hogy az előző még be sem fejeződött. Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) ugyanis nagyon elkötelezett, és úgy döntött, a december 28-i hétvégén megrendezi az előző kiírás koronavírus-járvány miatt elhalasztott négyes döntőjét Kölnben, amelyben a Telekom Veszprém is szerepet kap.

Ilyen időket élünk...

Szűcs Ernő Péter, a szegediek elnöke a Sport Tv YouTube-csatornáján adott interjúban elismerte, hogy az egyik játékos a fertőzött, és egy másik társa is hasonló tüneteket mutat.

A fertőzöttel érintettségi kapcsolatba tartozó személyek (játékosok, stábtagok, további munkatársak) járványügyi elkülönítése haladéktalanul megtörtént, tesztelésükről a klub intézkedett. A felnőttcsapat teljes kerete, a stáb tagjai, valamint a velük érintkezésben lévő munkatársak jelenleg hatósági karanténban tartózkodnak – derül ki a közleményből.

A Mol-Pick Szeged egyik játékosánál hétfőn pozitív koronavírustesztet regisztráltak – tudatta hivatalos közleményében a szegedi kézilabdacsapat e hó közepén.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A KIELCE–SZEGED MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik