Férfi kézi BL: Csak győzelemben lehet gondolkodni – David Davis

2019.11.16. 10:34
null
Székely Márton elszánt, semmiképpen sem akar pontot veszíteni hazai pályán (Fotó: Török Attila)
A Veszprémnek nem jelenthet gondot a Meskov Breszt hazai legyőzése a Bajnokok Ligájában, a magyar bajnok eddig mindhárom szezonbeli párharcukat megnyerte.

 

A Telekom Veszprémet nagyon nehéz elkapni otthon, a kontinens legjobb csapatai is csak akkor képesek rá, ha minden összejön nekik. Egyetlen gárda van, amelyik a szezonban azzal büszkélkedhet, hogy elhozta mindkét pontot Veszprémből: a THW Kiel bombaformában játszott, miközben David Davis együttesének tényleg semmi sem jött össze, és 37–31-re ki is kapott.

A németeken kívül azonban mindegyik ellenfél pont nélkül ment haza a Veszprém Arénából, rendre nagy különbségű vereséggel, a magyar csapat ugyanis eddig átlagosan 10.3 góllal jobb az ellenfeleinél hazai pályán. Ezek alapján igen nagy meglepetést jelentene, ha a Meskov Bresztnek a legparányibb esélye is lenne szombaton, hiszen hazai pályán is sima vereséget szenvedett egy hete (30–37).

NEM SZABAD LEBECSÜLNI ŐKET

Rogerio Moraes, a Veszprém beállója:
„Nehéz csoportban vagyunk a Bajnokok Ligájában, nincsenek favoritok. Szombaton itthon játszunk, a saját szurkolóink előtt mindig nyernünk kell. Három meccsünk van már csak ebben az évben a BL-ben, amit meg kell nyernünk, hogy a lehető legjobb helyezést érjük el a tabellán. Azért fontos a Breszt elleni találkozó is, hogy minél jobb pozícióból várjuk a következő szakaszt.”

Gasper Marguc, a Veszprém jobbszélsője:
„Egy hete elég jól játszottunk a breszti találkozón, és fontos két pontot szereztünk. A Veszprém Arénában egyértelműen mi vagyunk az esélyesek, de mégsem szabad lebecsülnünk a fehéroroszokat, úgy kell játszanunk, ahogyan az idegenbeli összecsapáson, és ismét meg kell szereznünk a két pontot, hogy jó érzésekkel fejezhessük be a szezon ezen részét.”

„A Bajnokok Ligája első köre véget ért, és minden klub a csoportunkban három vagy négy ponton belül van, szóval minden nyitott – mondta David Davis, a Veszprém mestere a klub honlapjának. – Megvan a lehetőségünk, hogy ha a maximumot nyújtjuk, elérjük a lehető legmagasabb pozíciót a csoportban. Szombaton újra fontos összecsapás jön, év végéig meg kell nyernünk az összes találkozónkat. Jó érzés újra hazai pályán játszani, és a mérkőzésre is jól fel tudunk készülni, hiszen még friss az emlékünk a fehéroroszokról. Csak győzelemben lehet gondolkodni.”

A statisztikák is beszédesek: a Veszprém a második leghatékonyabban támadó csapat az egész BL-mezőnyben (33.7 lőtt gól), míg a Bresztnek a negyedik leggyengébb a védekezése (31.4 kapott gól). A beloruszok idegenben kivált erőtlenek, legutóbb 2018 szeptemberében tudtak nyerni a svéd IFK Kristianstad otthonában (32–30), azóta viszont csak hazai pályán szereztek pontokat az elitsorozatban.

A bresztiek ezúttal két beálló, a sérült montenegrói Branko Karakas és a német Daniel Andrejew nélkül érkeztek Veszprémbe. Idén negyedszer találkozik a két gárda, a BL-en kívül ugyanis a SEHA-ligában is egy csoportba kerültek, és eddig mindegyik találkozót a veszprémiek nyerték meg, hazai pályán legutóbb kilenc góllal voltak jobbak. A csoport körbeverései miatt jó esélyük van arra, hogy a forduló végére visszakapaszkodjanak a dobogóra, ha ugyanis megverik a Bresztet, a lengyel Kielce pedig hazai pályán legyőzi a címvédő, de meggyengült macedón Vardart (amire jó esély van), akkor a jelenleg negyedik magyar bajnok biztosan előrelép a tabellán.

„Nem veszíthetünk pontokat, és nem is szeretnénk, főleg nem hazai pályán. A múlt heti jó mérkőzést szeretnénk megismételni, kiegészülve azzal a fegyverünkkel, amit egész Európa irigyel: a szurkolótáborunkkal” – fogalmazott a Veszprém magyar kapusa, Székely Márton, aki eddig minimális lehetőséget kapott a BL-ben, de a Breszt ellen valószínűleg beveti őt is David Davis. A Breszt még sosem nyert a Veszprém ellen a BL-ben...

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 8. FORDULÓ
B-CSOPORT
17.30:
Telekom Veszprém–Meskov Breszt (fehérorosz) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. THW Kiel (német) 8 6 1 1 249–218 +31 13
2. Montpellier (francia) 7 4 1 2 189–184 +5 9
3. Vardar Szkopje (macedón) 7 4 1 2 210–217 –7 9
4. TELEKOM VESZPRÉM 7 4 3 236–210 +26 8
5. Kielce (lengyel) 7 3 2 2 213–206 +7 8
6. FC Porto Sofarma (portugál) 8 3 2 3 230–240 –10 8
7. Meskov Breszt (fehérorosz) 7 1 6 194–220 –26 2
8. Zaporizzsja (ukrán) 7 1 6 202–228 –26 1
Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek