Férfi kézi BL: az EHF sarokba szorítja a német klubokat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.07. 12:35
A Szeged és a Kielce sem egyezett bele, hogy hét közben fogadja német ellenfelét a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, így továbbra is fennáll a lehetősége annak, hogy március végén a Kiel és a Löwen az egymás elleni szombati bajnokijuk után vasárnap lép pályára a BL-ben – vagy szombaton.

A kiírás szerint a nyolcaddöntő első mérkőzéseit (köztük a Szeged–Kiel és a Kielce–Löwen összecsapást) március 21 és 25. között kelllejátszani, s a Bundesligában 24-én egymással játszó német csapatok azt szerették volna, ha sikerül szerdára vagy csütörtökre előre hozni a BL-meccsüket.

A magyar és a lengyel klub azonban a szurkolói és szponzorai érdekeit szem előtt tartva ragaszkodik a hétvégi időponthoz.

A Bundesliga-rangadót a német ARD tévétársaság előre rögzített időpontja miatt aligha lehet elhalasztani, a megoldás így az lenne, hogy felcserélik a pályaválasztókat, és a németek nem a március 28. és április 1. közé kiírt visszavágón fogadnák ellenfeleiket, hanem március 21-én vagy 22-én, az első meccsen.

Ezt azonban egyik német klub sem szeretné, azaz nem kerültünk közelebb a megoldáshoz.

Az EHF kezdi megelégelni a németek tétovázását, és ultimátumot adott a két klubnak: ha nem mennek bele a pályaválasztói jog felcserélésébe, a Szeged és a Kielce számára legjobb, március 24-i időpontra teszi az első mérkőzéseket.

FÉRFI KÉZILABDA BL
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
Montpellier HB–Barcelona
Skjern HB–Telekom Veszprém
Meskov Breszt–HBC Nantes
IFK Kristianstad–Flensburg-Handewitt
Vive Kielce–Rhein-Neckar Löwen
Mol-Pick Szeged–THW Kiel

A két csoportgyőztes, a francia Paris Saint-Germain és a címvédő Vardar Szkopje már tagja a negyeddöntő mezőnyének.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik