Férfi kézi BL: az EHF a Bundesligát hibáztatja az időpont-mizéria miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.09. 13:35
null
A Kiel–Löwen mérkőzés időpontjáról a tv-közvetítés döntött (Fotó: Sport.sky.de)
Már az Európa Kézilabda-szövetség is kínosnak érzi a kialakult helyzetet, ezért kommünikében próbálja eloszlatni a félreértéseket és helyretenné a téves információkat a THW Kiel és a Rhein-Neckar Löwen Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőivel kapcsolatban.

 

 

A két német csapat március 24-én egymással vív rangadót, és miután azon a hétvégén a labdarúgó Bundesligában nem rendeznek fordulót, az ARD csatorna értelemszerűen ragaszkodott az időponthoz. A problémát az jelenti, hogy a Bajnokok Ligája következő fordulóját is erre a hétvégére írták ki, így a Kielnek a Szegeddel, a Löwennek a Kielcével kell megmérkőznie.

Azonban amíg az előbbi párosítás két csapata megegyezett a pályaválasztói jog felcseréléséről, illetve az első mérkőzés szerdai időpontjáról, addig a Löwen nem engedett, így egy napon két meccset kell játszania. „Hiába próbáltunk megoldást találni, nem sikerült, így nincs más választásunk, mint hogy a második csapatunkat küldjük Lengyelországba” – nyilatkozta Jennifer Kettemann ügyvezető igazgató.

Az EHF közleményben reagált, amelyben azt írta, a 2017–2018-as naptár időpontjairól két évvel ezelőtt megállapodtak a nemzeti szövetségekkel és a ligákkal, ennek ellenére a német szövetség a szezon kezdetén mégis úgy döntött, március 24-re teszi a Kiel–Löwen mérkőzést. „Az EHF nem vett részt ebben a döntésben, nem is informálták, csupán egy újságban megjelent interjúból értesült róla. A jelenlegi probléma előrelátható volt, mivel három német csapat játszik a BL-ben, de ezt a német liga nem vette figyelembe. A csoportkör utolsó fordulóját követően az EHF arra törekedett, hogy a három német csapattal és azok ellenfeleivel megoldásra jusson, de nyilvánvalóvá vált, hogy a THW Kiel és a Rhein-Neckar Löwen BL-összecsapása ütközik az egymás elleni Bundesliga-mérkőzéssel.”

A csarnokok szabad elérhetősége és a lengyel, illetve magyar televíziós helyzet eredménye az lett, hogy a párharc első mérkőzésére csak március 24-én kerülhet sor.

Hogy miért nem lehetett március 25-re tenni a Löwen mérkőzését, azt az európai szövetség a tavaly novemberi esettel példázta. Akkor szintén időpontütközés történt, és 11-én szombaton a Löwen Lipcsében, egy nappal később Barcelonában lépett pályára. „Az EHF a döntés meghozatala során a játékosok egészségét, illetve a Rhein-Neckar Löwen képviselőinek tavalyi súlyos kritikáját vette figyelembe” – olvasható.

FÉRFI KÉZILABDA BL
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
A részletes program
Március 21., 19.00:
THW Kiel–Mol-Pick Szeged
Április 1., 17.00:
Mol-Pick Szeged–THW Kiel

Március 25., 16.50: Skjern HB–Telekom Veszprém
Március 31., 17.30: Telekom Veszprém–Skjern HB

Március 24., 16.00: Vive Kielce–Rhein-Neckar Löwen
Április 1., 19.00: Rhein-Neckar Löwen–Vive Kielce

Március 24., 17.30: Meskov Breszt–HBC Nantes
Április 1., 17.00: HBC Nantes–Meskov Breszt

Március 24., 18.00: IFK Kristianstad–SG Flensburg-Handewitt
Március 28., 19.00: SG Flensburg-Handewitt–IFK Kristianstad

Március 25., 17.00: Montpellier HB–Barcelona
Március 31., 18.30: Barcelona–Montpellier HB

A két csoportgyőztes, a francia Paris Saint-Germain és a címvédő Vardar Szkopje már tagja a negyeddöntő mezőnyének.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik