Férfi kézi BL: a Vardar kiakadt az EHF-re, játszana csütörtökön

Vágólapra másolva!
2020.09.23. 10:13
null
A Vardar játszani szeretne csütörtökön a BL-ben (Fotó: AFP)
A Vardar Szkopje levelet írt az Európai Kézilabda-szövetségnek, amelyben nehezményezi, hogy miért nem egyeztetett az EHF vele az Elverum elleni férfi Bajnokok Ligája-mérkőzés elhalasztásáról.

 

Az EHF hétfőn bejelentette,hogy elhalasztja a csütörtöki Vardar–Elverum csoportmeccset, mert a vendég norvég együttes tagjaira a járványügyi helyzet miatt hosszú távú karantén várna a Szkopjéból való hazatérés után.

Az északmacedón gárda úgy fogalmazott a honlapján,meglepődve tapasztalta, hogy a megkérdezése nélkül döntött az EHF. A Vardar azt írta, nem tudja a norvég hatóságok szabályait befolyásolni, ám szerinte minden kormány tud kivételezni a sportklubokkal.

A BL-címvédő jelezte, minden szükséges óvintézkedést megtett, hogy a meccset megrendezhesse. Többek között úgy foglalt szállást Máthé Dominik csapatának, az Elverumnak, hogy ott csak a norvég klubhoz tartozók legyenek.

A Vardar emlékeztet, hogy a SEHA-liga négyes döntője gond nélkül lezajlott a szkopjei együttes részvételével.

A levélben az áll, az Elverum elleni mérkőzés elhalasztása a zsúfolt versenynaptár miatt gondot jelent a Vardarnak, amely hamarosan megkezdi szereplését a SEHA-liga új idényében is.

A Vardar arra kérte az EHF-et, vizsgálja meg újra a helyzetet, s az eredeti terv szerint csütörtökön találkozzon egymással a két együttes Szkopjéban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik