Férfi kézi BL: A rövid távú céljaink átértékelődtek – Pastor

N. P.N. P.
Vágólapra másolva!
2020.10.15. 11:39
null
Juan Carlos Pastor számára is nehéz ez az időszak (Fotó: Nemzeti Sport)
Története során először találkozik portugál csapattal a tíz játékosát nélkülöző Szeged, amelynek az a célja, hogy legalább a csoportból továbbjusson.

A legrosszabb forgatókönyv valósult meg a Mol-Pick Szeged szempontjából, amely hiába játszotta az összes felkészülési mérkőzését zárt kapuk mögött, és a magyar bajnokságot is üres lelátók előtt kezdte, mégis hét játékosa fertőződött meg a koronavírussal. Többek között Bánhidi Bence, Bodó Richárd, Dean Bombac és Borut Mackovsek esett ki több hétre a betegség miatt, miközben Mario Sostaricra, Luka Stepancicra és Stefán Sigurmannssonra sérülés miatt nem számíthatott Juan Carlos Pastor vezetőedző a szegediek eddigi egyetlen Bajnokok Ligája-találkozóján. A csongrádiaknak ráadásul kétszer kellett hatósági karanténba vonulniuk, emiatt szeptember 23. óta nem is léptek pályára.

„Hogy mit éreztem, amikor újabb játékosom tesztje lett pozitív? Sajnálatot és csalódottságot. De hamar túltettem magam rajta, majd rögtön azon gondolkodtam, kivel tudom az illetőt pótolni – mondta a Nemzeti Sportnak Juan Carlos Pastor, miután a tizenkét mezőnyjátékosból és két kapusból álló, soha nem látott összetételű Tisza-parti alakulat hősiesen küzdve, a tizenegy gólig jutó Joan Canellas és a bravúrosan védő Mikler Roland vezérletével 26–23-as vereséget szenvedett a Kielce otthonában, majd a hazatérést követően újabb pozitív esetet regisztráltak a keretben. – Edzőként nagyon nehéz időszak a mostani, a rövid távú céljaink teljesen átértékelődtek. Szerencsére az idény hosszú, előbb-utóbb pedig mindenki visszatér. Én mindenesetre hiszek a csapatomban és az elvégzett munkában.”

A szegediek trénere szerint a legfontosabb, hogy elég pontot gyűjtsenek a csoportból való továbbjutáshoz, amihez két együttest kell megelőzniük a nyolcból. Pastor arról nem beszélt, hogy a tíz hiányzót kivel pótolják, igazolnak-e a közeljövőben. Néhányan közülük, így például Bodó, Bombac és Mackovsek már elkezdték a könnyített edzéseket, ám a többiekről egyelőre nincs hír. Márpedig Kielcébe tizenkét mezőnyjátékossal és két kapussal utazott el a gárda, köztük két balszélsővel, de egyetlen jobbátlövő nélkül, ezért a jobbszélső Bogdan Radivojevics játszott kényszerből ezen a poszton.

„Stepancic januárig biztos nem lép pályára, mások pedig azon lesznek, hogy minél hamarabb formába lendüljenek, most tehát lehetetlen forgatni a csapatot –  folytatta a Szegedet 2013 óta irányító spanyol szakvezető.  – Én már akkor boldog leszek, ha rendesen tudunk edzeni, persze tudom, csak fokozatosan szabad terhelni a betegségből, sérülésből visszatérőket. Egy biztos, a jelenlegi szituáció még jobban összekovácsolt minket, ám ez mit sem ér, ha nem gyűjtünk elég pontot a továbbjutáshoz.”

A háromszoros magyar bajnokra csütörtökön a Porto vár idegenben, amely három eddigi mérkőzéséből kettőt – az Elverum és a Flensburg ellenit – elveszített, továbbá a Meskov Bresztet is csak szoros csatában tudta legyőzni. A Pick ugyan még sohasem találkozott portugál együttessel a BL-ben, ám az ibériaiak hét a hat elleni játékát jól ismeri. A 201 centis kapus, Alfredo Quintana ezért a támadások nagy részét a kispadon tölti, miközben az Elverum ellen súlyos sérülést szenvedő Rui Silva helyett Martin Soaresnek kell kiszolgálnia a kivételes lövőerejű André Gomes, Djibril Mbengue párost.   

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-CSOPORT, 4. FORDULÓ
20.45:
FC Porto (portugál)–Mol-Pick Szeged (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
20.45: RK Vardar 1961 (északmacedón)–SG Flensburg-Handewitt (német)
20.45: PSG Handball (francia)–Elverum (norvég)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Kielce (lengyel) 4 3 1 121–103 +18 6
2. Flensburg (német) 3 3 96–87 +9 6
3. Meskov Breszt (fehérorosz) 4 2 2 108–114 –6 4
4. Porto (portugál) 3 1 2 84–91 –7 2
5. Elverum Handball (norvég) 2 1 1 52–59 –7 2
6. Paris SG (francia) 2 2 59–61 –2 0
7. Vardar Szkopje (északmacedón) 1 1 22–24 –2 0
8. MOL-PICK SZEGED 1 1 23–26 –3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik