Férfi kézi BL: A poklot is megjártuk a Kölnig vezető úton, de jól jöttünk ki belőle – Sterbik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.07. 14:13
null
Sterbik Árpád a Sporting elleni tavaszi BL-meccsen (Fotó: Tumbász Hédi)
Tavaly ilyenkor, amikor Sterbik Árpád még a 2017-es BL-győztes Vardar Szkopje kapusa volt, és címvédőként készült az újabb kölni megméretésre, a final four sorsolása után csak annyit mondott, hogy valószínűleg francia csapat lesz a befutó. Bejött a jóslata, a döntőt a Montpellier nyerte, a Nantes lett az ezüstérmes, a PSG pedig a harmadik, a macedón (most már északmacedón) bajnoknak be kellett érnie a negyedik hellyel. Igaz, akkor a számok egyértelműen Sterbik jóslatának kedveztek… 

„Fogadást idén kisebb összegben sem kötnék a Bajnokok Ligája döntőjének kimenetelére, noha azt is mondhatnám, hogy egész éves kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően a Barca Lassa látszik a döntő favoritjának – nyilatkozta a kölni sorsolás után az idén negyvenedik életévét betöltő kapus az SzPress Hírszolgálatnak. – Ha úgy vesszük, ennek éppen az ellenkezője igaz ránk és a velünk összesorsolt Kielcére, hiszen mindkét együttes megjárta a poklok mélyét a Köln felé vezető úton, és bizony volt úgy is, hogy a remények már veszni látszottak. Mindkét csapat büszke lehet arra, hogy sikerült kihomorítania, és bravúrokat bemutatva került be Európa legjobb négy csapata közé. A mi helyzetünk annyival volt nehezebb, hogy nálunk edzőváltás is lezajlott, de abból is jól jöttünk ki” – hangsúlyozta Sterbik.

Az idei négyes döntő egyik érdekessége, hogy mind a négy résztvevőnek spanyol a mestere, miként az is, hogy két együttes jelenlegi edzője is dolgozott már Magyarországon. Talant Dujsebajev egy ideig a magyar válogatottat irányította, a még csak 39 esztendős Roberto Garcia Parrondo pedig nem kis meglepetésre budakalászi posztját elhagyva kötött ki Szkopjéban.

„A spanyol edzők a szakma nagymesterei, és mivel kivétel nélkül kreatív tudással is rendelkeznek, biztosra lehet venni, hogy jól felkészítik majd a csapatukat az első kölni ellenfelükből. Sokkal nehezebb lesz a dolguk a final four második napján, amikor csak az elődöntőben látottakból okulva adhatnak tanácsokat a játékosaiknak.”

Azzal kapcsolatban, hogy az idei négyes döntő szereplőgárdája egytől egyig azokból a csapatokból állt össze, amelyekkel a Telekom Veszprém a csoportjában már szembekerült – a kialakult sorrend szerint az első helyen végzett Barca Lassa együttesével, a Vardarral és a Kielcével – Sterbik Árpád csak annyit mondott, hogy ennek lehet jó és rossz következménye, de inkább jó. Annak viszont egyáltalán nem örül, hogy egy héttel a final four előtt a Szegeddel is össze kell csapniuk, hogy megküzdjenek a magyar bajnoki cím visszahódításáért.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NÉGYES DÖNTŐ, KÖLN, LANXESS ARÉNA
ELŐDÖNTŐ (június 1.)
15.15:
TELEKOM VESZPRÉM–PGE Vive Kielce (lengyel)
18.00:
Barca Lassa (spanyol)–Vardar Szkopje (északmacedón)

HELYOSZTÓK (június 2.)
15.15: bronzmérkőzés
18.00: döntő

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik