Férfi kézi BL: A mostani produkcióm még nem volt top tízes – Mikler

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.14. 10:01
null
A Montpellier játékosai nem tudtak kifogni Mikleren (Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)
Egy hét leforgása alatt kétszer bizonyította be Mikler Roland, a Telekom Veszprém kapusa, hogy végsőkig kiélezett helyzetekben sem száll inába a bátorsága. Éppen ellenkezőleg: a breszti utolsó másodperces bravúr után szombat este Montpellier-ben is az ő elképesztően hidegvérű hárításai kellettek az idegenben kiharcolt BL-győzelemhez, előbb tehát a feljövő fehérorosz bajnok, másodszorra pedig a hanyatló címvédő padlóra küldéséhez.

„Büszkék lehetünk, mert nagyon nehéz napok után sikerült két kemény meccset is behúznunk idegenben. Számomra pedig ezen felül olyan boldogságot is jelentenek ezek a győzelmek, ami az utóbbi időben nem igazán melengette a szívemet. Örültem a játékostársaim ünneplésének, de mivel egy fecske a mi sportunkban sem csinálhat nyarat, én inkább a javuló csapatjátékra és a harci szellemre hívnám fel a figyelmet” – mondta Mikler Roland az SzPress Hírszolgálatnak.

Sokszor tűnt úgy a második félidőben, hogy szinte olvas a francia ellenfél kézilabdázóinak mozdulataiból, úgy helyezkedik, úgy lendíti a lábát és a karjait, mintha kottából csinálná...

„Azt tudni kell, hogy a bajba jutott Montpellier nélkülözte három sérült kulcsemberét, a helyettesítőikről pedig meglehetősen hézagosak voltak az ismereteim, ez aztán meg is nehezítette a helyzetemet. Nem szoktam osztályozni magam, de a mostani produkcióm még nem volt top tízes. Amúgy a híresztelésekkel ellentétben nem volt bennem semmiféle dac, vagy valamiféle csak azért is, egyszerűen próbáltam összpontosítani, máskor meg a megérzéseimre támaszkodni” – folytatta a 34 esztendős játékos.

Arra a kérdésre, hogy miként élte meg a csapata, illetve személy szerint ő maga a napokban lezajlott trénercserét, először – a kapusok már csak ilyenek – hárítani próbált, aztán szűkszavú választ adott.

„Két idegenbeli győzelmet követően – amelyekkel máris szebben fest a bizonyítványunk – lehet elmozdulást említeni, és talán még azt a kijelentést is megkockáztatni, hogy az edzőváltás után pozitív fordulat következhet be, de ennél tovább nem is mennék. Az viszont kétségtelen, hogy szombat este rendezettebbek voltak a sorok, én pedig sokkal jobban éreztem magamat a bőrömben, mint hetekkel ezelőtt, nyilván ezért is volt több a védésem. Fel voltam dobva, egy kapus viszont csak akkor lehet igazán elégedett, ha hatvan perc lehetőséget kap, mert úgy lehet igazán nagyot alakítani” – hangsúlyozta Mikler, aki abba a témába viszont – közvetlenül a csapatgép felszállása előtt – végleg nem kívánt belebonyolódni, hogy mi az igazság a jövő nyári átigazolásával kapcsolatban, nevezetesen a visszatéréséről Szegedre. „Ez most nem aktuális kérdés, szóval inkább no comment.”

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
A-CSOPORT
MONTPELLIER HB (francia)–TELEKOM VESZPRÉM 29–30 (16–14)
Montpellier, 3500
néző. Vezette: Gubica, Milosevic (horvátok)
MONTPELLIER: Portner – KAVTICNIK 1, PORTE 5, Grébille 2, SZUSZI 3, Mamduh 4, Villeminot 2. Csere: GERARD (kapus), RICHARDSON 7 (2), Bonnefond 3, Pettersson 1, Bingo 1. Edző: Patrice Canayer
VESZPRÉM: STERBIK – Gajic 2, NAGY L. 2, Lékai 1, NILSSON 5, Mackovsek 2, Manaszkov 2. Csere: MIKLER (kapus), Terzic, Blagotinsek, Nenadics 4, Ilics 1, TÖNNESEN 4, STRLEK 6 (2), Mahé 1. Edző: David Davis
Az eredmény alakulása. 7. p.: 4–2. 11. p.: 4–5. 16. p.: 7–9. 20. p.: 10–10. 22. p: 10–12. 28. p: 15–12. 35. p.: 19–16. 41. p.: 22–20. 50. p.: 23–26. 54. p.: 26–28. 56. p: 28–28
Kiállítások: 8, ill. 12 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 3/2
MESTERMÉRLEG
Patrice Canayer:
– A döntetlennel is elégedett lettem volna, hogy kárpótolja játékosaimat a sok befektetett munkáért. Nem volt pontos a játékunk, kapusaink sem védtek jól, sok ziccert kihagytunk, a legfájóbb, amelyet a végén hibáztunk el.
David Davis: – Végig teljes erővel küzdöttünk, de erre készültünk a mögöttünk álló nehéz héten. Tudtuk, mi vár ránk, és a bravúros győzelem erőt, önbizalmat ad a folytatáshoz, hogy meginduljunk felfelé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik