Férfi kézi BL: a két veszprémi legenda nem mer jósolni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.31. 14:27
Megjósolhatatlan, ki nyeri idén a férfi kézilabdázók Bajnokok Ligáját – véli a két korábbi veszprémi klasszis, Csoknyai István és Éles József –, de természetesen remélik, hogy a négy, egyaránt erős csapat küzdelméből a Telekom Veszprém kerül ki győztesen.

„Idén mi már mindhárom másik együttessel találkoztunk, tehát pontosan tudjuk, mire kell számítani ellenük. Úgy vélem, ahogy közeledtünk a szezon vége felé, egyre érettebb játékot mutattunk, és egyre jobb formába lendültünk. Tavaly szinte már a kezünkben éreztük a BL-trófeát, miért ne játszhatnánk újra döntőt, és miért ne nyerhetnénk mi? – idézi a veol.hu a Balatonfüred vezetőedzőjeként dolgozó Csoknyai Istvánt, aki a veszprémiek évét a következőképpen látta: – Az idény elején bukdácsolt a bajnok, de azt gondolom, borítékolható volt ez, hiszen irtózatos terhelést kaptak a játékosok. Ráadásul korábban senkinek sem volt tapasztalata, mi történik, ha egyszerre négy fronton kell helytállni. Szerintem nagyon jól kijött belőle a társaság, és úgy vélem, akár még szenzációs szezont is zárhat, hiszen csúcsformában várja a kölni megméretést.”veol.hu a Balatonfüred vezetőedzőjeként dolgozó Csoknyai Istvánt, aki a veszprémiek évét a következőképpen látta: – Az idény elején bukdácsolt a bajnok, de azt gondolom, borítékolható volt ez, hiszen irtózatos terhelést kaptak a játékosok. Ráadásul korábban senkinek sem volt tapasztalata, mi történik, ha egyszerre négy fronton kell helytállni. Szerintem nagyon jól kijött belőle a társaság, és úgy vélem, akár még szenzációs szezont is zárhat, hiszen csúcsformában várja a kölni megméretést.”

„Ahogy közeledett az idény vége, úgy nyújtott egyre megnyugtatóbb teljesítményt a Telekom. Nem tudom, mennyire tudatos, hogy a második félidőben sokkal magabiztosabban kézilabdázik, mint az elsőben. Mindenesetre az nagyon pozitív, hogy pont a hajrára tudja mozgósítani az erőit, energiát, ami akár már az elődöntőben is sorsdöntő lehet – véli Éles József, a Veszprémi KKFT NB I/B-s kézilabdacsapatának ügyvezetője. – Mindenképpen mellettünk szól, hogy negyedszer jutottunk el Kölnbe, a rutinos játékosainkat nem fogja agyonnyomni a tét. Ráadásul rengeteg, több ezer magyar szurkol majd odakint, ami ugyancsak nagy támogatás lehet.”

FÉRFI KÉZILABDA BL
FINAL FOUR (KÖLN, LANXESS ARÉNA)
DÖNTŐ – JÚNIUS 4., VASÁRNAP
Vezeti: Lars Geipel, Marcus Helbig (németek) 18.00 (Tv: Sport1)
A 3. HELYÉRT – JÚNIUS 4., VASÁRNAP
V: Matija Gubica, Boris Milosevic (horvátok)
15.15 (Tv: Sport1)
ELŐDÖNTŐ – JÚNIUS 3., SZOMBAT
TELEKOM VESZPRÉM–PSG (francia)
V: Szlave Nikolov, Gjorgji Nacsevszki (macedónok)
15.15 (Tv: Sport1 – élőben az NSO-n)
Vardar Szkopje (macedón)–Barcelona (spanyol)
V: Václav Horácek, Jirí Novotny (csehek)
18.00 (Tv: Sport1 – élőben az NSO-n)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik