Férfi kézi BL: a képlet egyszerű, ha nyer a Veszprém, csoportmásodik

Vágólapra másolva!
2020.02.23. 09:22
null
Petar Nenadics szerint kulcsfontosságú lesz a jó védekezés, és hogy könnyű gólokat lőjön a csapat (Fotó: Szabó Miklós)
A képlet egyszerű: ha a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata legyőzi a Montpellier-t hazai pályán a Bajnokok Ligájában, akkor egy fordulóval a csoportkör vége előtt biztosan megszerzi a 2. helyet a nyolcasban a német THW Kiel mögött.

 

 

A két gárda már játszott egymással, tavaly ősszel a franciák egy meglehetősen sima mérkőzésen, 23–18-ra legyőzték David Davis kisebb gödörben lévő csapatát. A visszavágóról tömören: a Montpellier nem győzni jár Magyarországra, eddigi hat összecsapásukból csupán egyet tudott megnyerni a Veszprém Arénában.

LÉKAI MÁTÉ: ITTHON CSAK A SIKER ELFOGADHATÓ
„Mindenki tudja, mi a tét: ha nyerünk, másodikak vagyunk, ha nem, akkor nagy valószínűséggel nem is tudunk itt végezni. Itthon csak egy eredmény elfogadható, a győzelem, és szerintem a szurkolók is ugyanúgy ki vannak éhezve a hazai meccsre, mint mi, én pedig régen játszottam BL-találkozót a sérülésem miatt. Nagyon várom, hogy visszatérhessek és visszavágjunk a kinti vereségért."

„Az első csoportmeccs tavaly szeptemberben volt, ami még az idény elején, azaz nagyon régen volt – mondta a Nemzeti Sportnak Petar Nenadics, a Veszprém szerb irányítója. – Akkor mi rossz periódusban voltunk, de azóta rengeteg meccset játszottunk, úgyhogy most teljesen más lesz a helyzet. Ráadásul nekünk meg kell nyernünk ezt a találkozót, hogy biztosan a második helyen végezzünk, és ne legyen rajtunk nyomás az utolsó csoportmérkőzésen, az ukrán Motor Zaporizzsja otthonában.”

Ha le akarjuk egyszerűsíteni az összecsapást – és a statisztikák mindig segítenek ebben –, akkor a B-csoport leghatékonyabban támadó és legjobban védekező alakulata csap össze. A Veszprém eddig 392 gólt szerzett a 12 csoportmeccsen, ami 32.6-os átlag, ellenben a Montpellier kapta a nyolcasban a legkevesebb gólt, 324-et, azaz meccsenként átlag 27-et.

„A mi csoportunk elképesztően erős, szerintem erősebb, mint a másik, amire bizonyíték, hogy nem volt könnyű győzelmünk, még akkor sem, ha több góllal nyertünk – folytatta a 33 éves játékos. – A Montpellier ellen fizikailag nehéz dolgunk lesz, remek kézilabdát játszanak, bár a francia bajnokságban az utóbbi időben volt néhány vereségük sorozatban. De az idényben mindenkinek voltak hullámvölgyei, nekünk is.”

MIRSAD TERZIC: MEGÉRDEMELNÉNK EGY SZÉP GYŐZELMET
„Ez lesz a csoport utolsó meccse a Veszprém Arénában, és a csapat megérdemelne egy szép győzelmet. Tiszteljük a Montpellier-t, hiszen Franciaországban simán legyőztek minket, most azonban szeretnénk a két csapat közti valódi különbséget megmutatni, ami szerintem a mi oldalunkon van. Tartozunk magunknak egy jobb teljesítménnyel ellenük.”

Nenadics kiemelte, hogy sok múlhat a horvát Marin Segón, az ellenfél kapusán, aki az elmúlt tizenkét meccsen 312 kísérletből 81-et hárított, ami 26 százalékos védési hatékonyság, és a Veszprém elleni első találkozón játszott eddig a legjobban a szezonban, húsz(!) lövést hárított, amit 54 százalékos teljesítménnyel fejelt meg. Rajta kívül figyelni kell még a vendéggárda francia balszélsőjére és házi gólkirályára, Hugo Descat-ra, aki eddig 61-szer talált be az ellenfelek kapujába, és remek formában kezdte az évet: két meccsen 21 gólt szerzett 2020-ban, mindezt 26 kísérletből…

„Fizikailag nagyon felkészültek, minden hibát megbüntetnek, és sokat futnak – tette hozzá Nenadics. – Annyit tehetünk, hogy nagyon jól védekezünk, amiből könnyű gólokat szerzünk, mert ha korán letörjük őket, akkor onnantól nem fog nekik menni a játék. A Bajnokok Ligájában három hónappal ezelőtt játszottunk legutóbb hazai pályán, remélem telt ház lesz, mert nagyon kell nekünk ez a győzelem. És ha megszerezzük a két pontot, kicsit megnyugodhatunk, és várhatjuk a nyolcaddöntős ellenfelünket.”

Ha a B jelű nyolcas második helyezettje a Veszprém lesz, akkor a bakonyiak a Wisla Plock–Bidaosa Irún összecsapás nyertesével játszanak a nyolcaddöntőben. Amennyiben a szegediek harmadikként végeznek csoportjukban, miközben a veszprémiek másodikak lesznek, és mind a két alakulat sikeresen veszi a nyolcaddöntőt, akkor a legjobb nyolc között magyar rangadót rendeznek.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 13. FORDULÓ
B-CSOPORT
17.00:
Telekom Veszprém–Montpellier HB (francia) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. THW Kiel (német) 13 9 2 2 407–366 +41 20
2. TELEKOM VESZPRÉM 12 8 4 392–341 +51 16
3. Kielce (lengyel) 13 7 2 4 389–359 +30 16
4. Montpellier (francia) 12 7 1 4 332–324 +8 15
5. FC Porto Sofarma (portugál) 13 5 2 6 365–378 –13 12
6. Vardar Szkopje (északmacedón) 13 5 1 7 369–413 –44 11
7. Meskov Breszt (fehérorosz) 13 4 9 369–396 –27 8
8. Zaporizzsja (ukrán) 13 1 2 10 384–430 –46 4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik