Férfi kézi: Bánhidi az egyik szegedi koronavírusos

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.09.17. 17:12
null
Bánhidi Bence az egyik szegedi koronavírusos (Fotó: Török János/Délmagyarország)
Amint arról beszámoltunk, koronavírusos megbetegedések miatt elmarad az eredetileg csütörtök, azaz ma estére tervezett Szeged–PSG mérkőzés a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. A szegedi klub később öt fertőzöttről számolt be – mára az is kiderült, hogy közülük az egyik Bánhidi Bence.

„Nem hittem volna, hogy ez a vírus egy nap alatt képes ledönteni egy 130 kilós embert” – mondta Bánhidi Bence a hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videóban, melyben összegezte a tüneteit és mesélt a kialakult helyzetről.

„Nem látom egyelőre, mikor térhetek vissza. Szövődményekkel járhat a vírus. Amint két negatív tesztet produkálok, rengeteg vizsgálaton kell még részt vennem. Nem látom még, mikor bújhatok újra a Szeged és a magyar válogatott mezébe” – tette hozzá a játékos, aki szerint azért is balszerencsés a dolog, mert kifejezetten jól sikerült felkészülés volt mögöttük a csapattal és minden esélyük meg lett volna egy jó eredményre a franciákkal szemben.

Mint korábban megírtuk, a Sportkórház álláspontja szerint a tünetet nem produkáló kézilabdázóknak legalább kettő, legfeljebb négy hetet, a tünetet produkálóknak pedig hat hetet kell kihagyniuk, ennyi ideig edzeniük sem szabad. Éppen ezért Szűcs Ernő Péter jelezte, nem tudja, mikor folytatódhatnak a közös gyakorlások.

Az már biztos, hogy a szegediek a szombatra tervezett, Cegléd elleni bajnoki mérkőzésüket is elhalasztották, a Kielcében sorra kerülő jövő heti BL-meccs sorsa egyelőre bizonytalan.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik