Férfi kézi: az oroszok és a lengyelek kaptak szabadkártyát a vb-re

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.07.09. 22:12
null
Az oroszok és a lengyelek is ott lehetnek a vb-n (Fotó: AFP)
Lengyelország és Oroszország kapott szabadkártyát a Nemzetközi Kézilabda-szövetségtől (IHF) a 2021-es férfi kézilabda-világbajnokságra, amelyet Egyiptomban rendeznek meg – olvasható az ihf.info oldalán.

Az IHF úgy határozott, Lengyelországnak és Oroszországnak ad szabadkártyát a 2021-es egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságra.

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség több megkeresést is kapott a szabadkártyás helyekkel kapcsolatban. Úgy ítélte meg a szövetség, hogy a kézilabda az említett két országban fejlődött a legjobban. Emellett gazdasági okok, illetve a koronavírus-járvány is befolyásolta a végső döntést.

Ezzel már 30 csapat ismert a kibővített, 32-es mezőnyből. A maradék két helyre az észak-amerikai valamint a karibi térség, és közép- valamint dél-amerikai térség selejtezői után derül fény.

A vb január 13-án kezdődik, a finálét pedig a hónap utolsó napján, 31-én rendezik meg. Összesen 32 csapat küzd meg a trófeáért.

32-BŐL MÁR 30 VB-RÉSZTVEVŐ ISMERT
Házigazda:
Egyiptom
Címvédő: Dánia
Afrika: Algéria, Angola, Zöld-foki-szigetek, Kongói DK, Marokkó, Tunézia
Ázsia: Bahrein, Japán, Katar, Dél-Korea
Európa: Ausztria, Fehéroroszország, Horvátország, Csehország, Franciaország, Németország, MAGYARORSZÁG, Izland, Norvégia, Portugália, Spanyolország, Szlovénia, Svédország
Közép- és Dél-Amerika: Argentína, Brazília, Uruguay
Szabadkártyás: Lengyelország, Oroszország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik