Férfi kézi: anyagi gondok, csúsznak a fizetések az FTC-PLER-nél

Vágólapra másolva!
2013.03.08. 10:50
Az FTC-PLER Budapest férficsapatának tagjai diszkréten hallgatnak az őket sújtó gondokról. Ám a Nemzeti Sport úgy tudja, hogy a klub adósságot halmozott fel a kézilabdázókkal szemben.

Amikor a játékosokat szerettük volna megkérdezni, mi igaz a problémákból, egyikük sem mondta, hogy nincs baj, ám egyikük sem akart a kérdésről beszélni.

Pedig az együttesben, amelynek tagjai a szakmai munkában és civilben is összetartóak, jó hangulatúak, a pénztelenség megkeseríti a hétköznapokat. A fiúk nem akarnak „forradalmat", de várják a fizetést, amelyért megdolgoztak – ott lesznek a rájátszás felsőházában, még éremért is küzdhetnek.

A sportolók nem, de Horváth István szakosztály-igazgató válaszolt a Nemzeti Sport kérdéseire.

„Az igazságot el kell mondani, hogy mindenki érezze, jó szándék vezérli a játékosokat és a klub vezetőit egyaránt – mondta Horváth István. – A magyar kézilabdában nem ritkaság, hogy egy-két hónapot csúsznak a fizetések, sajnos nálunk sincs másként. Támogatóink a szerződések dacára sem tudnak mindig pontosan fizetni. Ennek oka az általános rossz gazdasági helyzet. A fiúk is tudják: az FTC-PLER vezetői óriási erővel fáradoznak a pénz előteremtésén, hogy a felhalmozott hátralékokat mielőbb törlesszük."

Konkrétumra is kíváncsiak voltunk, valamint arra, miként beszélik meg a vezetők a gondokat a csapattal.

„Pontos napot nem tudok mondani – sajnálkozott Horváth. – Egy-két héten belül meg kell érkeznie több, eddig elmaradt pénznek, vagyis hamarosan utolérjük magunkat, s nem tartozunk tovább. Amint konkrétumot tudok, a játékosok elé állok."

A klub költségvetésének esetleges módosításáról azt mondta, hogy ez a kérdés szerencsére nem időszerű. A bajban talán még jobban összekovácsolódó csapat célja változatlan, a bajnokságban szeretne elődöntőt játszani.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik