Férfi kézi: Alilovic a költözés előtt még egyszer kiszúrna a Szegeddel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.17. 15:14
null
Alilovic amondó, amíg a Veszprém játékosa, addig a Veszprémért dobog a szíve (Fotó: Török Attila)
Mirko Alilovic kapusteljesítménye nem volt egyenletes az elmúlt két esztendőben, csapata, a Telekom Veszprém nem is kezdeményezte a 32 esztendős, 164-szeres horvát válogatott kapus szerződésének meghosszabbítását. Már tavaly novemberben eldőlt, hogy pályafutását a nagy rivális Szegednél folytatja, és erre a lépésre csak ráerősített Mirko alig 20 százalékos halvány védési mutatója a számára hazai pályát jelentő horvátországi Európa-bajnokságon.

 

A 2011-ben Celjéből Veszprémbe érkező kézilabdázó a vasárnapi, debreceni kupadöntőben leendő csapatával, a Mol-Pick Szegeddel került szembe, és ez a kényes helyzet olyannyira nem befolyásolta a kapust, hogy a százszázalékos szegedi helyzetek hidegvérű hárításával akaratlanul is lélektani bombát dobott le Carlos Pastor együttesére. Mindez májusban, a bajnoki címet eldöntő rájátszásban még megismétlődhet...

A 32 évestől 38 esztendős veszi át a váltóbotot

„Amíg veszprémi mezt viselek, a szívem csak a Veszprémé, és most annak örülök a legjobban, hogy a kupadöntőn ezt ki is tudtam mutatni. Ez egyébként egy profitól el is várható hozzáállás – nyilatkozta Alilovic az SzPress Hírszolgálatnak. – Volt egy körülbelül 15-20 perces szakasza az aranymérkőzésnek, amikor egy kicsit elbizonytalanodtunk, de aztán az elmúlt hónapok kudarcaiból kiforrott elszántságunk elsöpörte az akadályokat előlünk. Játékosi kötelességünknek éreztük a kupagyőzelem kicsikarását, nem sorolom, hogy ki mindenkinek tartoztunk ezzel a sikerrel. Úgy szeretnék búcsúzni a csapatomtól, hogy a hetedik bajnoki aranyérmemet is magammal vihessem Szegedre, és úgy adjam át a váltóbotot „öreg cimborámnak", a 38 esztendős Sterbik Árpinak. Furcsa érzés tölt el, ha arra gondolok, hogy már csak négy veszprémi mérkőzésem van hátra, azokból a percekből kell a lehető legtöbbet kihoznom a pályán, amennyit az edző nekem szán."

Mato és Ivan figyelmeztetése

Szerencséjének mondhatja, hogy ezúttal csak várost, és nem országot kell váltania, nem úgy, mint amikor bosnyák földről a spanyolországi Leónba szerződött, onnan pedig a szlovéniai Celjébe, vagy legutóbb, amikor Magyarországra költözött.

„A családomnak semmi oka az aggodalomra, Szegeden minden úgy vár minket, ahogy szerettük volna. Hat- és négyéves srácaink, Mato és Ivan az új környezetben gyorsan feltalálják majd magukat, új barátokra akadhatnak. Azt viszont majd tudatosítani kell bennük, hogy a következő évadban már a Szegedet kell biztatniuk, és nem annak örülni, ha Laci (Nagy), vagy Máté (Lékai) a kapuba talál. Úgy tűnik, hogy a gyerekek egyelőre nem rajonganak a kézilabdázásért, magam is jobban örülnék annak, ha más sportágat választanának. Erről csak ennyit" – fogalmazott sejtelmesen.

Felejthetetlen fiaskó

Egy évvel Veszprémbe érkezése után, 2012-ben sikerült Nagy Lászlót Barcelonából hazahozni, és ez Mirko szerint látványos fordulatot hozott a klub életében.

„Szinte minden megváltozott, erősebbek és félelmetesebbek lettünk, az európai kézilabdázás toplistáján nagyot léptünk előre. Úgy gondoltam, hogy a legmagasabb csúcsra is sikerül feljutnunk. Rajtunk kívül egyetlen klubcsapatnak sem sikerült sorozatban négyszer is bejutnia a BL négyes döntőjébe, a 2016-os döntőben viszont nagyot buktunk, amikor az utolsó 15 percben 9 gólos előnyből veszítettünk. Fájó volt az idei gyors kiesésünk is. Szerencsére a sportban ugyanúgy lehet rontani, mint javítani is, és ez a lehetőség már jövőre megnyílhat a Veszprém előtt" – hangsúlyozta a búcsúzó kapus.

Alilovic hároméves szerződést írt alá az új klubjával, amely jövőre trónfosztást tervez a magyar bajnokságban. Kérdés, hogy a horvát válogatott számít-e még a szolgálataira, de ha nem, a kapus így is egy vb-, és két Eb-ezüstéremmel büszkélkedhet, és azzal a bronzzal, amelyet a londoni olimpián érdemelt ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik