Férfi kézi: a Veszprém szélsője visszatérne a válogatottba

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.03.12. 19:00
null
Manuel Strlek nyílt levelet írt a horvát szövetségnek (Fotó: Dömötör Csaba)
Manuel Strlek, a Telekom Veszprém horvát balszélsője hazája szövetségéhez fordult, hogy visszatérhessen a nemzeti együttesbe.

 

A Tatabánya elleni rangadón mind a nyolc helyzetét értékesítő játékos az Európa-bajnokság előtti incidens miatt került ki a pikszisből, Zoran Gobac, a helyi szövetség alelnöke kijelentette: Strleksoha többé nem léphet pályára a horvát csapatban.

Tudniillik a szélső pihenőre és személyes okokra hivatkozta lemondta a szereplést a végülhorvát ezüsttel záruló Európa-bajnokság előtt, ezt követően Gobac arról beszélt, hogy „ha egy játékos nem kívánja képviselni a nemzeti együttest, olyan utat választ, amelyről nincs visszaút”.

Strlek ezen a héten nyílt levelet írt a horvát szövetségnek, hogy megkapja az engedélyt a visszatérésre.

„Én, Manuel Strlek, ezzel a levéllel arra kérem a Horvát Kézilabda-szövetség közgyűlését és az igazgatóságot, hogy vonja vissza azon döntését, hogy nem játszhatok többet a horvát válogatottban, miután nem vállaltam a szereplést. Készen állok rá, hogy ismét bizonyítsak, és újra a válogatott rendelkezésére álljak. Előre is köszönöm” – ismertette Manuel Strlek nyílt levelét a Germanijak.hr.

A dán TV2 értesülése szerint Strlek korábbi döntésének a hátterében az állt, hogy úgy érezte, rosszul bánnak vele a nemzeti csapatnál, ezért döntött úgy, hogy nem játszik Lino Cervar kapitány irányítása alatt. A 69 éves szakember az olimpia után távozik a kapitányi posztról, és vezetőségi szerepet tölt majd be a szövetségnél – teszi hozzá a portál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik