Férfi kézi: a Tatabányában folytatja a válogatott szélső

S. J.S. J.
Vágólapra másolva!
2019.02.25. 12:16
null
Hornyák Péter nyáron Tatabányára igazol (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Újabb válogatott játékossal erősít a nyártól a Grundfos Tatabánya férfi kézilabdacsapata: Hornyák Péter kétéves szerződést írt alá.
HORYÁK PÉTER – NÉVJEGY
Született: 1995. október 4., Debrecen
Magassága/súlya: 175 cm/68 kg
Posztja: jobbszélső
Klubjai: Győri ETO (2008–2010), Dunaferr SE (2010–2011), Balatonfüredi KSE (2011–2013), TuSEM Essen (német, 2013–2015), Csurgói KK (2015–2017), Balatonfüredi KSE (2017–2019), Grundfos Tatabánya (2019–)
Nevelőedző: Hornyák Lajos
Edzői: Deáki István, György László, Sótonyi László, Mark Dragunszki, Csoknyai István
Első válogatottság: 2015. június 10., Santo Tirso (Portugália, 26–25, Eb-selejtező)
Válogatottsága/góljai: 33/54
Legjobb eredményei: vb-10. (2019), Eb-12. (2016), Eb-14. (2018), junior Eb-9. (2014)

Évek óta tervszerűen, következetesen építi a férfi EHF-kupában szereplő tatabányai együttest a klub vezetősége. Az egykor világklasszis játékosok, vagyis Marosi László elnök, Vladan Matics edző (egyben szövetségi kapitány) és Kontra Zsolt technikai igazgató nem is titkolják, hogy a lehetőségeikhez mérten egyaránt szívesen igazolnak rutinos és fiatal magyar válogatottakat és kerettagokat. Ebbe a sorba illik Hornyák Péter jobbszélső.

„Jól éreztem magam Balatonfüreden, mert sok szál köt a klubhoz és a városhoz is, de a tatabányai kétéves ajánlatra igent kellett mondanom a fejlődésem, az előrelépésem érdekében – mondta a Nemzeti Sportnak a 23 éves, 33-szoros válogatott jobbszélső, aki eddig is tekintélyes német és hazai klubokban gyarapította tudását, rutinját. – Két éve boldogan tértem vissza Füredre, és nem is szeretnék elszakadni az itteni barátaimtól, ugyanakkor a tatabányaiak elképzelései és leendő csapatom szakmai fejlődési iránya egyaránt vonzó és szimpatikus. Ugyanis arról van szó, hogy a vezetőség egyrészt sok fiatal tehetséggel képzeli el a jövőt, másrészt szeretne minél több jó magyar játékost foglalkoztatni. Az EHF-kupában is tekintélynek örvend a Tatabánya, és jó az esélye, hogy a következő idényben is szerepeljen ebben a sorozatban. Az is fontos, hogy a szövetségi kapitánynak szem előtt leszek, igaz, ez Füreden is így van, hiszen Csoknyai István és Vladan Matics társkapitányok.”

A TÁVOZÓK

A Grundfos Tatabánya másfél hete jelentette be, hogy a nyártól három évre szerződtette a szegediek válogatott jobbátlövőjét, Balogh Zsoltot, míg a fiatal Nagy Bence (irányító-balátlövő, Budakalász) és Borzas Uros (balátlövő, Vesszprém) már januárban megérkezett a Bányászhoz. Ugyanakkor elhagyta a Tatabányát a télen Szöllősi Balázs (irányító, Balatonfüred), valamint a válogatott Székely Márton (kapus, Veszprém) és a román Demis Grigoras (jobbátlövő, Chambery) is csak az idény végéig marad.

Csapata új szerzeményéről megkérdeztük Vladan Maticsot is, aki elmondta, hogy Hornyák tökéletesen beleillik a szakmai elképzeléseibe.

„A jobb szélen akár Pásztor Ákossal, akár Rozner Kevinnel jól kiegészítik majd egymást, hiszen valamelyest eltérő a stílusuk, mások az adottságaik – vélekedett Matics. – Hornyák nagyszerűen lő, kedveli a trükkös megoldásokat, gyorsan indul és védekezésben is sokat segít. Remélem, gyorsan beilleszkedik a tatabányai játékszisztémába. Nem lesz könnyű a dolga, hiszen korábban a világklasszis Harsányi Gergely szerepelt nálunk ezen a poszton. Vagyis magasan áll a mérce, de Hornyák kiváló szélső, ezért választottuk őt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik