Csoknyai István és Vladan Matics jövője még kérdéses (Fotó: Szabó Miklós)
NAGY LÁSZLÓ ÉS CHEMA A VÁLOGATOTT STÁBJÁBAN?

A handballexpert.com oldal közben arról írt, hogy Nagy László és a korábbi veszprémi spanyol irányító, José María Rodríguez Vaquero, sportági becenevén Chema Rodríguez veheti át a magyar válogatott irányítását.

A hírrel kapcsolatban megkerestük az MKSZ-t, de a kiadott közleményhez képest nem kívántak mást hozzátenni. 

„Az elnökség meghallgatta Csoknyai István és Vladan Matics beszámolóját az Európa-bajnoki selejtezőkről – idézte a szövetség honlapja Nagy Lászlót, az MKSZ férfi szakágért felelős alelnökét. – Ha a válogatott fejlődését, az elmúlt időszakban elért eredményeit és mutatott játékát nézzük, sajnos a világbajnokságon elért tizedik hellyel több lépéssel is távolodtunk az olimpiai szerepléstől, amelyhez egy leheletnyivel közelebb kerültünk ugyan az Európa-bajnoki selejtezőkön a csoportelsőség megszerzésével, hiszen így eggyel kedvezőbb a helyzetünk az Eb-csoportsorsolás kiemelésekor. Azonban a kvalifikáció kapcsán – főként az utolsó két mérkőzést tekintve – nem lehetünk maradéktalanul elégedettek.”

Nagy László leszögezte, először a válogatott koncepciójáról döntenek, utána kerülhetnek csak szóba személyi kérdések. 

„Fontos céljaink vannak a 2020-as évet tekintve és a 2022-es hazai Európa-bajnokságot is nézve. Mindezt szem előtt tartva készül el a következő hetekben a válogatott szakmai koncepciója a következő évekre, amelynek magában kell foglalnia az előrelépés lehetőségét, taktikailag és erőnlétileg is, szeretnénk modern szemléletben menedzselni a csapatot. Első körben tehát a koncepcióról szeretnénk döntést hozni, ezt követik majd a személyi kérdések a szakmai stábbal kapcsolatban” – mondta Nagy László.