Férfi kézi: a szlovén válogatott átlövő aláírt a Veszprémhez – hivatalos

Vágólapra másolva!
2018.06.14. 12:59
null
Borut Mackovsek a Veszprém legújabb szerzeménye (Fotó: handballveszprem.hu)
A korábbi értesüléseknek megfelelően a Telekom Veszprém szerződtette a Celje szlovén válogatott balátlövőjét, Borut Mackovseket.

 

A klub hivatalos oldalának közleménye szerint a 25 éves játékos két évre kötelezte el magát a magyar rekordbajnokhoz.

„Mondhatom, hogy egy álmom válik valóra. Mindenki tudja, hogy a Veszprém Európa egyik legjobb csapata. Ez hatalmas lépés számomra, de boldog vagyok. Örülök, hogy itt lehetek. Sok barátom játszik már itt, és már várom, hogy ennyi kiváló játékossal játszhassak a Veszprém Arénában, a szintén kiváló Szurkolók előtt. A csarnok is hasonlít a celjeire. Remélem, hogy minden jól alakul” – mondta a szlovén kézilabdázó.

Mackovsek 2001-től 2007-ig a szlovén RD Izolában nevelkedett, majd 2007-ben a Celje utánpótlásához csatlakozott. 2009-ben már profi szerződést kapott a sárga-kékektől, azonban egy év után az RK Maribor Branikhoz igazolt át. Az ott eltöltött egy szezon után, 2011-ben visszatért Celjébe, és két évig játszott a szlovén bajnoknál. A 2012–2013-as idénye annyira jól sikerült, hogy Németországba igazolt, a TSV Hannover-Burgdorfhoz, viszont a szezont már a Dinamo Minszkben fejezte be. Ezután a Montpellierbe, majd szintén egy év után a ThSV Eisenachhoz került. A Celjébe 2016-ban tért vissza, most azonban ismét útnak indul, és ezúttal a Telekom Veszprém a célállomás.

A szlovén nemzeti csapatban 2011-ben debütált, azóta 88 találkozón lépett pályára és 194 gólt szerzett. Tagja volt annak a válogatottnak, amely 2017-ben Franciaországban bronzérmet szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik