Kézi: a Szeged két, a Veszprém négy góllal maradt alul

KLEIN RONKLEIN RON
Vágólapra másolva!
2018.08.25. 23:15
null
Jonas Källman (8) volt a Pick Szeged legeredményesebb játékosa, azonban hét gólja sem volt elég ahhoz, hogy pontot szerezzen csapata az ukrán Motor Zaporizzsja elleni összecsapáson (Fotó: pickhandball.hu)
Két meccs, két vereség: a második félidei négygólos vezetés ellenére továbbra is nyeretlen Ukrajnában a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A Telekom Veszprém négy góllal, 30–26-ra kapott ki a francia Montpellier-től a strasbourgi Eurotournoi felkészülési tornán, így a bronzéremért játszhat vasárnap.

 

Ha van együttes, amelynél egyáltalán nem kell figyelembe venni a nyári felkészülési eredményeket, az mindig Carlos Pastor aktuális csapata.

VESZPRÉMI FÜLES

A harmadik helyért léphet pályára vasárnap a Telekom Veszprém Strasbourgban, az Eurotournoi felkészülési tornán, miután a Nantes 28–24-es pénteki legyőzése után a másik francia csapattal, a Montpellier-vel már nem bírt. Négy perc után 6–1 volt „oda", majd a félidőben 15–9-cel fordulhattak a csapatok. A második játékrész végén csökkenteni tudta a különbséget a magyar ezüstérmes, ám a fordításra nem volt esélye. A Montpellier a Paris SG-nel csap össze a tornagyőzelemért, a veszprémieknek meg marad a búfelejtő gyakorlás a fehérorosz Meskov Breszt ellen.

EUROTOURNOI FELKÉSZÜLÉSI TORNA, STRASBOURG
3. játéknap
Montpellier–Telekom Veszprém 30–26 (15–9)

Az 50 éves spanyol tréner 2013 óta készíti fel a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdázóit, az ő játékrendszerének elsajátítása pedig – különösen védekezésben – nem egyszerű feladat, az augusztusi edzőmeccsek tehát tényleg kizárólag a gyakorlást biztosítják. A 11 év után a Telekom Veszprémet a trónról letaszító és bajnoki címet szerző szegediek a 2018–2019-es idényben alighanem még erősebbek lesznek, hiszen a nagy riválistól érkező horvát Mirko Alilovic, a visszatérő szlovén Dean Bombac vagy éppen a spanyol átlövők, Joan Canellas és Jorge Maqueda is Bajnokok Ligája-szinten mérhető klasszisok.

Ettől függetlenül azonban kikapni sohasem jó, a Pick viszont az ukrajnai Zaporizzsjában zajló nemzetközi tornán kettőből kettőnél tart, hiszen pénteken a lengyel Kielcétől szenvedett háromgólos vereséget, egy nappal később pedig a házigazda Motorral szemben bukott el 28–26-ra – pedig Pastor már a szombat délelőtti edzésen tartott egy kisebb előadást arról, hogy többet vár el a játékosaitól.

Az már az első félidőben is egyértelműnek tűnt, hogy szoros találkozót láthat az a nagyjából 700 ukrán, akik a nyaralást/hétvégi pihenést megszakították a kézilabda kedvéért. A szegediek annak köszönhetően vonulhattak „csak" 13–12-es hátrányban a szünetre, hogy Alilovic hét-nyolc nagy bravúrt is bemutatott, ami kompenzálta a támadásban elkövetett hibákat. A második félidőben viszont összekapta magát a magyar bajnok, a 36. és a 45. perc között egygólos hátrányból 20–16-os előny lett – kár, hogy az 52. percben már megint egyenlőt mutatott az eredményjelző...

Az izgalmas végjátékban az „egy ide, egy oda" ment percekig, ám az utolsó támadásokban a szegediek hibáztak többet, így a Motor Zaporizzsja két nap alatt a második mérkőzését is megnyerte.

A Pick és a Motor egyébként kétszer biztosan találkozik még a következő hónapokban, hiszen szep­temberben Ukrajnában, februárban Magyarországon csapnak össze a Bajnokok Ligája B-csoportjában – ott már alighanem egészen más arcát mutatja majd a Pastor-csapat. Érdekesség, hogy a Veszprém is jövőbeli BL-riválissal, a francia Montpellier-vel mérkőzött szombaton, bővebben keretes írásunkban.

A Szeged a harmadik ukrajnai találkozóját vasárnap 15 órától, a fehérorosz SZKA Minszk ellen játssza. Első bajnoki mérkőzéséig még van idő, hiszen szeptember 1-jén fogadja a Budakalászt, a BL-szezon meg csak 16-án kezdődik – az RK Zagreb elleni rajttal –, szóval van idő a javításra – de azért a minszkieket már jó lenne legyőzni.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI TORNA, ZAPORIZZSJA
Motor Zaporizzsja (ukrán)–Pick Szeged 28–26 (13–12)
Legjobb dobók: Paczkowski 7, Babicsev, Deniszov 4-4, ill. Källman 7, Bombac, Bodó 4-4
A másik mérkőzésen: PGE Vive Kielce (lengyel)–SZKA Minszk 40–32 (21–18)
További program: vasárnap, 15.00: Szeged–Minszk; 17.00: Zaporizzsja–Kielce

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik