Férfi kézi: a Skjern varázslója ma is hálás a Gyöngyösnek

Vágólapra másolva!
2018.03.07. 12:55
Az alig nyolcezer lakosú Skjern városának lakói eddig is kedvelték, vasárnap óta viszont hősként emlegetik a szerb Tibor Ivanisevicset, aki nélkül a helyi kézilabdacsapat aligha jutott volna be a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a legjobb tizenhat közé. A 27 éves játékos hét hetest védett az ukrán Motor Zaporizzsja ellen, míg egyszer a lécre ejtett a vendégjátékos. A dán bajnok Skjern magyarul is beszélő légiósa az SzPress Hírszolgálatnak adott nyilatkozatában hálával beszélt korábbi csapatáról, a magyar bajnokságban jelenleg 12. helyen álló Gyöngyösről, amelyet tavaly januárban hagyott el.

„Hirtelen jött a kérés Skjernből, ráadásul szokatlan időpontban, amire a klubom vezetői mondhatták volna azt, hogy köt a szerződésem Gyöngyöshöz, várjam ki a bajnokság végét – hangsúlyozta Ivanisevics, aki 2013-ban érkezett Magyarországra, és először az orosházi kézilabdacsapatban jutott játéklehetőséghez. – Szerencsémre nem álltak az utamba, és ezt sohasem felejtem el nekik. A nagy sietség oka egyébként az volt, hogy a kupaküzdelmekre készülő Skjernnek sürgősen kellett szerződtetnie egy tapasztaltabbnak számító és azonnal bevethető kapust. Azóta fut a szekér velünk, gyors egymásutánban megnyertük a bajnokságot, mi lettünk a kupagyőztesek és a dán Szuperkupában sem találtunk legyőzőre. Ami viszont most történt velünk, az maga a csoda, hiszen a Skjern tizennégy évi hosszú szünet után szerepelhet újra a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Örömünnep van a városkában, én meg azt mondhatom, hogy pályafutásom csúcsévadja ez a mostani.”„Hirtelen jött a kérés Skjernből, ráadásul szokatlan időpontban, amire a klubom vezetői mondhatták volna azt, hogy köt a szerződésem Gyöngyöshöz, várjam ki a bajnokság végét – hangsúlyozta Ivanisevics, aki 2013-ban érkezett Magyarországra, és először az orosházi kézilabdacsapatban jutott játéklehetőséghez. – Szerencsémre nem álltak az utamba, és ezt sohasem felejtem el nekik. A nagy sietség oka egyébként az volt, hogy a kupaküzdelmekre készülő Skjernnek sürgősen kellett szerződtetnie egy tapasztaltabbnak számító és azonnal bevethető kapust. Azóta fut a szekér velünk, gyors egymásutánban megnyertük a bajnokságot, mi lettünk a kupagyőztesek és a dán Szuperkupában sem találtunk legyőzőre. Ami viszont most történt velünk, az maga a csoda, hiszen a Skjern tizennégy évi hosszú szünet után szerepelhet újra a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. Örömünnep van a városkában, én meg azt mondhatom, hogy pályafutásom csúcsévadja ez a mostani.”

A BL egyenes kieséses szakaszának első körében a csoportmásodikként továbbjutó Telekom Veszprém lesz a dán bajnok ellenfele. A magyar bajnokot Ivanisevics és csapattársai a mezőny egyik legerősebb együttesének tartják, amely az idén a végső győzelemre is képes lehet.

„Tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, ezért az otthoni és a veszprémi csatánkat is jutalomjátéknak tekintjük, amelyre eddigi teljesítményünkkel rá is szolgáltunk – folytatta a csaknem kétméteres és 100 kilós kézilabdázó. – Élvezni akarjuk a játékot, mindvégig arra gondolva, hogy a városunk, a támogatóink és nem utolsósorban a szurkolóink már az eddigi teljesítményünkre is nagyon büszkék lehetnek, hát még mi, akik nagy csatákat nyertünk meg.”

A Skjern az úgynevezett alsó ági C-csoportban nyolc győzelemmel és két vereséggel lett első, ezek után csapott össze a D-csoportban második ukrán Motor Zaporizzsjával, és ezt az akadályt is sikerrel vette. A párharc kimenetelét a „hetesölő” Ivanisevics nem kis mértékben befolyásolta. Ha megismétli az ukrán bajnokcsapat elleni bravúros sorozatát, talán még a Veszprémet is zavarba hozhatja. Figyelemre méltó, hogy a Skjern eddig egyetlen hazai meccsét sem bukta el a Bajnokok Ligájában.

„Ha most valaki azt hiszi, hogy az elmúlt vasárnap láthatatlan bűvészköpenybe bújtam, csalódást kell okoznom, mert nem vagyok zsonglőr, csak egy jól összpontosító kapus. Megpróbáltam minden külső tényezőt kizárni, és csak a lövésre készülő játékos mozdulataira figyelni. Fizikailag, lelkileg és érzelmileg is összeforrtam a mérkőzéssel, amelynek az atmoszférája elképesztő volt. Nekünk csak egy 3200 férőhelyes csarnokunk van, ám a hangerő egy háromszor akkora aréna hangulatát idézte. Csodálatos ünneplésben részesültünk, engem pedig a 36 esztendős csapattársam, a veterán Myrhol az ukránok elleni meccs hősének nevezett” – mondta Ivanisevics, akinek már nem sokáig számíthatnak a szolgálataira Skjernben. A szezon végén elhagyja Dániát és Németországba költözik, a Bundesligában jelenleg a kilencedik helyen álló HSG Wetzlarhoz igazol.

TIBOR IVANISEVICS PARÁDÉJA A MOTOR ZAPORIZZSJA ELLEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik