Férfi kézi: a nyelvzseni klasszis Veszprémben is bizonyítana

SZALAY PÉTER (SzPress)SZALAY PÉTER (SzPress)
Vágólapra másolva!
2020.07.15. 08:10
null
Az Eb-győztesnek korábbi csapattársa, Nagy László lesz az egyik főnöke (Fotó: Penovácz Károly/Veszprém Megyei Napló)
A spanyol Rodrigo Corrales nem csupán kétszeres Eb-győztes kézilabdakapus, hanem nyelvi zseni is. Anyanyelvén kívül portugálul és angolul is jól beszél, de hogy jól megértesse magát, Plockban lengyelül, majd Párizsban franciául is egészen jól megtanult. Négy évre kötelezte el magát a Telekom Veszprémmel, mielőbb magyarul is szeretne megszólalni.

 

Veszprém a jó választás

Ismerős környezetbe került Veszprémben Rodrigo Corrales, aki a visszavonult Sterbik Árpád megüresedett helyét szeretné legjobb tudása szerint betölteni. Pályafutása érdekes fordulata, hogy új csapatában, a Telekom Veszprémben egykori barcelonai játékostársa, Nagy László a klub sportigazgatója, kapusedzőként pedig Sterbik a közvetlen „főnöke, akivel éveken át egymást váltották a spanyol válogatott kapujában.

Maradhattam volna Párizsban a PSG kapusaként, de vonzott egy új kihívás, ezért is fogadtam el a Veszprém ajánlatát. Elsőként Árpád hívott fel és jelezte, hogy a magyar bajnokcsapat számítana rám, szavaira ráerősített Nagy László, aztán a vezetőedző David Davis vázolta fel a velem kapcsolatos terveit, és az előttem nyíló lehetőségeket. Céltudatos és lelkes emberek terveit ismertem meg, nem is maradt kétely bennem a felől, hogy számomra Veszprém a jó választás” – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak a 29 esztendős, 2 méternél is magasabb Corrales, aki a spanyol és a francia bajnokságban is aranyérmes klubcsapatot erősített, Lengyelországban pedig az „örök második” Wisla Plock kapusa volt.

Corrales biztos abban, hogy a világ-és Európa-bajnok, emellett négyszeres BL-győztes Sterbik Árpádtól még tapasztalt kapusként is sokat tanulhat, aki nem csupán a mérkőzések sorsát eldöntő védéseiről volt híres, hanem a kalandos hátterű beugrásairól is.

Rádőlt a LED-fal, Sterbik ugrott be a helyére

„Tavaly a németországi világbajnokságon a kölni Lanxess Arénában edzettünk, amikor egyszer csak eldőlt a hosszú és súlyos LED-fal, eltalálta a térdemet, kórházba szállítottak és nem is tudtam tovább játszani
– folytatta Corrales. – Jordi Ribera, a szövetségi kapitányunk gyorsan döntött, és a Veszprémben készenlétben álló Sterbiket hívta be a helyemre. Az a hír járta, hogy Ribera az ágyból ugrasztotta ki Árpádot, és kérte azt, hogy másnap már Kölnben legyen. Árpádnak ez már a második beugrása volt, miután a 2018-as Eb közben Pérez de Vargas sérülése miatt is mozgósítani kellett. Ha akkor nem csatlakozik hozzánk, aligha nyerünk volna. Nem ismerek olyan kapust, aki kétszer is képes lett volna ilyen alakításra.”

Nem kis változás az életében, hogy az agglomerációval együtt több mint 9 milliós Párizstól elköszönve a 60 ezer lakosú Veszprémben folytatódik a sportpályafutása, ahol már be is rendezkedett a lakásában.

„Még csak keveset tudok Veszprémről, de egy profi játékosnak nem az a dolga, hogy megérkezése után mielőbb felfedezze a város látványosságait és még a Balatonhoz is ellátogasson. Két évig éltem kölcsönjátékosként Huescában, egy spanyol kisvárosban, majd három esztendőn át a lengyelországi Plockban, aztán újabb hármat Párizsban, van tehát tapasztalatom a beilleszkedésben. Sokat segített, hogy minden olyan ország nyelvét igyekeztem megtanulni, ahol éppen játszottam. Igy lesz ez Magyarországon is” – mondta a spanyol kapus, majd azzal folytatta, hogy milyennek látja az új klubját.

Erős bizonyítási vágy

„Az első benyomásaimból csak arra következtethetek, hogy a Telekom Veszprém működése rendet, szervezettséget és erős hátteret tükröz. Jobbnál jobb játékosok vannak, mindenkiben, így bennem is erős a bizonyítási vágy. Küzdenem kell, mert Székely Márton és Vladimir Cupara is remek kapus. Amikor majd összerázódunk, gyorsan kiderül, hogy így együtt, régiek és újak mi mindenre vagyunk képesek. Legfőképpen arra, hogy meg tudjuk-e nyerni az év utolsó napjaiban a Bajnokok Ligáját.”


A négyes döntőért a magyar bajnokcsapatnak már nem kell megharcolnia, miután az európai szövetség a vírusjárvány miatt törölte az egyenes kieséses szakaszt és a további akadályok kiiktatásával, illetve az eddigi helyezések alapján a Barcelona, a PSG, a THW Kiel, valamint a Telekom Veszprém csapatait tüntette ki az indulás jogával. A felsorolásból kiderül, hogy néhány hónap múlva Rodrigo Corrales máris nagy tétre menő csatában kerül szembe a korábbi csapatával, amelynek színeiben nemrégiben ő érdemelte ki az évad legjobb francia kapusa címet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik