Férfi kézi: a két veszprémi kapja a szegediektől a zrikát a válogatottban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.09. 16:56
Megkezdte felkészülését az oroszok elleni Európa-bajnoki selejtezőkre a férfi kézilabda-válogatott. Az NSO Tv stábja Érden beszélgetett Csoknyai István szövetségi kapitánnyal és a szegedi Bánhidi Bencével. Szóba került a januári világbajnokság mellett a vasárnapi kupadöntő hatása a felkészülésre, illetve Bodó Richárd hiánya is.

A világbajnokság óta először találkoztak egymással a keret tagjai, ezért arra kértük Csoknyai István szövetségi kapitányt, mesélje el, jó sokat aludva rá milyen érzései vannak a tornán elért 10. helyezéssel kapcsolatban.

„Vegyes érzelmek vannak bennünk. Lehetett volna jobb eredményt elérni. A hetedik-nyolcadik hely, amiről beszéltünk, végig ott volt, volt rá esélyünk, hogy megszerezzük. Jó meccseket játszottunk, talán egy gólon vagy a norvégok elleni utolsó tizenöt percen múlt. De a tizedik helyért sem kell annyira szégyellnünk magunkat. Van most egy újabb feladat, ezt meg kell oldani. Azt gondolom, hogy mindenki merített magának a későbbiekre egy kis tapasztalatot, a játékosok és az edzői team is csak tanult ebből a világbajnokságból. Ezeknek a tapasztalatoknak a birtokában kell megvívnunk a következő mérkőzéseket.”

Csoknyai az NSO Tv videójában beszél a megsérült Bodó Richárd hiányáról is, illetve a Mol-Pick Szeged Telekom Veszprém elleni kupagyőzelme is szóba került, ahogy természetesen Bánhidi Bencével is.

„Most volt az első alkalom, hogy Magyar Kupa-győzelemmel érkeztünk a válogatottba. Nagyon jó érzés, természetesen nagyon nagy önbizalmat tud adni nekünk szegedieknek, még ha csak ketten is vagyunk. Próbálunk egy kis erőt adni a csapatnak, de azt gondolom, mindenki önbizalommal van itt, hiszen fiatal csapat vagyunk, mindenki meg szeretné mutatni, hogy mit tud. Van egy kis fáradtság is azért, hiszen rengeteg mérkőzést játszunk, most a hétvégén is ugye két meccset, ez azért megterhelő. Csütörtökig persze még van idő, úgyhogy regenerálódunk, felkészülünk, aztán megpróbáljuk a legjobbat nyújtani.”

Bánhidi a videóban arról is mesél, mennek-e a zrikák veszprémi csapattársaikkal.

Nagy Laciék után hiányzik egy generáció, de övék a válogatott jövője – Csoknyai

A MAGYAR KERET
Kapusok:
Mikler Roland (Veszprém), Székely Márton (Tatabánya)
Jobbszélsők: Hornyák Péter (Balatonfüred), Vasics Marko (Csurgó)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Ferencváros), Balogh Zsolt (Szeged), Máthé Dominik (Balatonfüred)
Irányítók: Szöllősi Balázs (Balatonfüred), Lékai Máté (Veszprém), Juhász Ádám (Tatabánya)
Beállók: Rosta Miklós (Tatabánya), Bánhidi Bence (Szeged), Sipos Adrián (Tatabánya)
Balátlövők: Szita Zoltán (Balatonfüred), Ligetvári Patrik (Ademar León, spanyol)
Balszélső: Bóka Bendegúz (Balatonfüred)
Szövetségi kapitány: Csoknyai István, Vladan Matics

FÉRFI EB-SELEJTEZŐ, 7.CSOPORT
3. FORDULÓ
Április 10., szerda
18.45:
Olaszország–Szlovákia (Faenza)
Április 11., csütörtök
17.30:
Oroszország–Magyarország (Asztrahán, Tv: Sport1)

4. FORDULÓ
Április 14., vasárnap
16.00:
Magyarország–Oroszország (Érd, Tv: M4 Sport)
17.00: Szlovákia–Olaszország (Vágbeszterce)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik