Férfi kézi: 70 éves lett Hajnal Csaba, a Veszprém volt elnöke

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.04.30. 09:01
null
Hajnal Csaba hetvenéves lett (Fotó: Nemzeti Sport)
Hetvenéves lett Hajnal Csaba, aki 1977 januárja és 2016 márciusa között volt a veszprémi kézilabdaklub elnöke, és megteremtette azt az egységet, amelynek segítségével a csapat a megyei bajnokságból az európai elitbe jutott.

A Telekom Veszprém története 1976-ig nyúlik vissza, amikor megszűnt a Bakony Vegyész másodosztályú férfi kézilabdacsapata, a Veszprém Megyei Állami Építőipari Vállalat (VÁÉV) azonban szerette volna, ha a városnak továbbra is lenne férfi kézicsapata, melynek megszervezésére és kézben tartására Hajnal Csabát kérték fel.

„Szerencsés helyzetben voltam, hiszen a városban mindenkinek szívügye volt ez a klub – mondta a Nemzeti Sportnak Hajnal Csaba, aki április 30-án lett hetvenéves. – Mögöttem nem volt akkora anyagi erő, hogy egyedül tudjam csinálni, én csak összefogtam az embereket. Sokan segítettek önzetlenül, az elmúlt negyven év sikere ennek a közösségnek az érdeme. Mi másképp csináltuk, mint ma, jobban támaszkodtunk a helyiekre, folyamatos tanulás volt, míg a megyei bajnokságból eljutottunk a Bajnokok Ligájáig.”

A veszprémi klub alapítása után néhány év alatt a magyar élvonalba jutott, amelyben az említett 39 év alatt 24 bajnoki címet szerzett és 25 alkalommal nyerte meg a Magyar Kupát. Hajnal visszaemlékezése szerint az volt a legnehezebb, amikor 1986-ban megszűnt a VÁÉV, emiatt pedig bizonytalanná vált a kézilabdacsapat jövője is, de baráti segítséggel mögéjük állt a Bramac, majd a Fotex, és ezzel elindult egy új folyamat.

„Azt akartuk, hogy minden évben túlszárnyaljuk az előző év eredményeit, és ez többnyire sikerült is. Amikor elkezdtük, nem gondoltuk, hogy az NB I-be juthatunk, ott bajnokságot nyerhetünk és az európai kupákban is eredményesek lehetünk. Egyik cél hozta a másikat – fogalmazott Hajnal Csaba. – Megmutattuk a világnak, hogy mit jelent Veszprém. A mai napig tartom a kapcsolatot azokkal, akikkel eljuttattuk idáig a klubot, hálás vagyok nekik és köszönöm.”

Az egykori sportvezető elmondta, hogy a csaknem négy évtized egyik legkiemelkedőbb pillanata az volt, amikor 2008-ban átadták a Veszprém Arénát, amely világszínvonalú létesítmény, és azért is mérföldkő volt, mert e nélkül nem is indulhattak volna a BL-ben. Hajnal Csaba úgy érzi, pályafutása kerek volt, amely azonban 2016 márciusában a lemondásával véget ért, azóta pedig nincs semmilyen kapcsolata a klubbal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik