Férfi kézi EHF-kupa: német döntő – a Portót legyőző Berlin vár a Kielre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.17. 22:17
null
A kieli Bilyk (feketében) három gólt dobott (Fotó: AFP)
Ezen a hétvégén rendezik a németországi Kielben a férfi kézilabda EHF-kupa négyes döntőjét, amelynek első elődöntőjében a házigazda németek 32–26-ra legyőzték a negyeddöntőben a Tatabányát búcsúztató dán Holstebrót. Az esti második elődöntőben is német győzelem született: a Füchse Berlin 24–20-ra verte meg a portugál Portót.

 

A férfi EHF-kupa első elődöntője női játékvezetők sípszavára kezdődött, a francia Bonaventura ikreket azonban nem kellett félteni: Charlotte és Julie 12 éve edződnek férfiak meccsein, s ugyan vezettek pályafutásuk során négy EHF-kupa-meccset férfiaknak, azért a négyes döntő még számukra is újdonság.

Ami a mérkőzést illeti: a dánok kezdték valamivel jobban a meccset, vezettek is 3–1-re, majd 4–3-ra, ám ennyi volt számukra az öröm, a házigazda Kiel átvette a vezetést, és többet ki sem engedte a kezéből.

Az első játékrészben már néggyel is ment a Kiel, a dánok ekkor még visszajöttek a meccsbe, a 16–14-es kieli félidei eredmény után azonban a közönségüktől hajtott Kiel fokozatosan meglépett, és végül hattal, 32–26-ra győzött.

Az esti elődöntőben a Füchse Berlin hamar magához ragadta a kezdeményezést a portugálok ellen, bár az első félidő nagy részére a hullámvasutazás volt a jellemző: a Berlin egy-két góllal meglépett, aztán a Porto egyenlített, majd megint a Berlin került egy-két gólos előnybe, s így tovább. A körforgásból a szünet előtt sikerült kitörnie a németeknek, 5–1-es rohammal 12–8-cal mehettek pihenőre.

A második játékrészben a berliniek már csak annyit tettek ki a parkettre, amennyi az eredmény tartásához szükséges volt, végig magabiztosan ellenőrzésük alatt tartották a portugálokat, s minden góljukra tudtak válaszolni, így 3-4 gólos vezetésükkel telt a második félidő. A Berlin 24–20-ra megnyerte a mérkőzést, és bejutott az EHF-kupa döntőjébe.

A harmadik helyért szombaton a Holstebro és a Porto csap össze, utána pedig a Kiel–Berlin finálét rendezik.

FÉRFI KÉZILABDA EHF-KUPA, NÉGYES DÖNTŐ, KIEL
ELŐDÖNTŐ
TTH Holstebro (dán)–THW Kiel (német) 26–32 (14–16)
Füchse Berlin (német)–FC Porto (portugál) 24–20 (12–8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik