Fazekas: A szlovénok nem ijednek meg

Vágólapra másolva!
2010.06.19. 10:33
null
Fazekas Nándor a veszprémi mérkőzésen is bravúrokra készül (fotó: Action Images)
A veszprémi és balatonalmádi edzőtáborozást szombaton fejezik be a férfi kézilabda-válogatott tagjai, s már csak egyet kell aludniuk a Szlovénia elleni veszprémi mérkőzésig, amelyen eldől a vb-re jutás kérdése. Ezen újra főszerep várhat Fazekas Nándorra.

Majdnem kellemes meglepetést szerzett a magyar válogatott vasárnap Ljubljanában, ahol okos taktikával, remekül küzdve csupán 27–25-re kapott ki Szlovénia szintén nagyszerűen felkészített, összeszokott legjobbjaitól.

Ezért a vb-selejtező veszprémi visszavágóján (vasárnap, 18 óra, tv: Sport Klub) jó esélye lesz Mocsai Lajos szakmai igazgató és Csoknyai István szövetségi kapitány gárdájának a háromgólos győzelem megszerzésére. A híres veszprémi szurkolótábor máris zajos ünneplésre készül, a játékosok és a szakvezetők viszont tudják: nem sétameccsen, hanem iszonyatos csatában kell kiharcolni a svédországi vb-szereplést.

A magyar kapuban a veszprémi Fazekas Nándor, míg a másik oldalon a zágrábi Gorazd Skof egyaránt 40 százalék fölötti hatékonysággal védett Ljubljanában, s ezt a szakemberek már nemzetközi szintű teljesítménynek nevezik. Fazekastól azt kérdeztük, ugyanez megismételhető-e a második meccsen is, valamint képes-e csapatuk bármivel is meglepni a jól ismert ellenfelet.

„Az első találkozóban benne volt, hogy jobb eredményt érjünk el, még sincs okunk panaszra – mondta Fazekas Nándor. – Tudunk jobban is játszani, mint Ljubljanában, ugyanakkor a szlovénoknak is igazuk van, mert azt mondják, idegenben sem ijednek meg. Kétgólos előnyük lehet elég, de lehet kevés is a továbbjutáshoz.”

„Védekezésünk már az első meccsen is összeállt, a visszavágón viszont indításból több gólt kell szereznünk. Taktikai meglepetést nem szerezhet egymásnak a két csapat, ám a taktikai fegyelem megtartása döntő lehet. Skof a legkiválóbb kapusok egyike, róla csak jót mondhatok, de a legutóbbi meccsen nem maradt időm, hogy megfigyeljem a játékát.”

A TELJES CIKKET A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN OLVASHATJA.

 

AZ ELSŐ MÉRKŐZÉS SZÁMOKBAN
SZLOVÉNIA
MAGYARORSZÁG
27/46 (58.7 %)  Gól/lövés  25/44 (56.8 %)
19/44 (43.2 %)  Védés/lövés  19/46 (41.3 %)
14 Technikai hiba  16
27/60 (45 %) Gól/támadás  25/60 (41.6 %)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik