Esélyt sem adtunk a cseheknek Lengyelországban

Vágólapra másolva!
2011.01.06. 19:55
null
Zdráhala és a cseh válogatott nem bírt Törőékkel
A lengyelországi Gdyniában felkészülési tornán szereplő magyar férfi kézilabda-válogatott simán, 31–24-re legyőzte a cseh nemzeti együttest. A világbajnokságra készülő Mocsai-csapat a szünetben már három góllal vezetett, s egyszer sem engedte át az előnyt riválisának.

A mérkőzés elejét sokkal jobban kezdte a lendületes játékot bemutató magyar válogatott. Mocsai Lajos csapata viszonylag korán két-háromgólos vezetésre tett szert a csehek ellen. Ellenfelünk ritkán alakított ki nagy helyzetet a kapunk előtt, ha pedig ígéretes lövéssel fejezte be a támadást, a kapus poszton ezúttal lehetőséget kapó Tatai Péter többször is bravúrral hárított.

A remek védekezésnek, s helyenként látványos támadójátéknak köszönhetően az első játékrész közepén már 10–6-ra is vezetett a magyar csapat.

Az első félidő végén aztán sokáig befagyott a 12–9-es eredmény. A jeget viszont szerencsére magyar játékos, egészen pontosan Császár Gábor törte meg, aki egy kontratámadás végén ismét négy gólra növelte a magyar csapat előnyét a 30. percben. A cseheknek azonban még a szünet előtt volt válaszuk, így 13–10-es magyar vezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok.

A cseh válogatott ellen legutóbb a tavalyi Európa-bajnokságon mérkőzött meg a magyar csapat. Sajnos az akkori 33–26-os vereség azt jelentette, hogy a mieink nem juthattak a középdöntőbe. Ha a mostani felkészülési mérkőzést nem is lehet visszavágónak tekinteni, az azért mindenképpen dicséretes, hogy Mocsaiék a második félidőben sem engedték közel a cseheket.

A magyar válogatott továbbra is remek indításokkal operált, s a felállt védelem ellen is rendre eredményes volt – többnyire a szélekről.

Negyed órával a mérkőzés vége előtt aztán teljesen eredménytelenné vált a csehek támadójátéka. Harsányi Gergely hetesével 21–17-re vezetett a magyar csapat, ami után rövid időn belül négy gólt is szerzett válogatottunk. A másik oldal ezalatt egyszer volt eredményes, köszönhetően a második félidőre beálló Mikler Roland védéseinek is.

A csehek 25–18-as magyar vezetésnél időt is kértek, ami végül sikeres volt, a folytatásban ugyanis már nem növekedett a hétgólos hátránya a cseheknek. Az Új évi Kupa első mérkőzésén remek győzelemmel rajtolt a jövő heti világbajnokságra készülő magyar csapat.

A vb január 13-án rajtol – oda 16 játékos utazhat –, a magyarok 14-én kezdenek Norrköpingben az olimpiai ezüstérmes Izland ellen, majd 15-én Norvégia, 17-én Linköpingben Brazília, 18-án Japán és 20-án Ausztria lesz az ellenfél. A középdöntőbe a legjobb három válogatott kerül.


ÚJ ÉVI KUPA, GDYNIA 
1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–CSEHORSZÁG 31–24 (13–10)
Gdynia, 2500 néző. V: Baranowski, Lemanowicz (lengyelek)
Az eredmény alakulása. 9. p.: 7–5. 20. p.: 11–7. 42. p.: 18–16. 47. p.: 22–18. 52. p.: 25–18. 57. p.: 27–20
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 3/3
MAGYARORSZÁG: Tatai – Gulyás, MOCSAI 7 (2), CSÁSZÁR 3 (1), GÁL 4, Ilyés 1,TÖRŐ 4, Csere: Mikler (kapus), HARSÁNYI 5, Zubai 3, Katzirz 2, Nagy K. 2, Schuch, Iváncsik T., Lékai
CSEHORSZÁG: Galia – Cip 1, Stehlik 1, SKLENÁK 5, PRACHÁR 5, Mráz 3, Motl, Csere: Krupa (kapus), Prokopec 1, O. Sulc 2, Horák 1, Hruby 2, Hrstka, Mickal 3, Zdráhala
 
A NAP MÁSIK MÉRKŐZÉSEN
Lengyelország–Szlovákia 32–24 (16–10)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik