Az Itxako erős volt az ETO-nak, álom maradt a döntő

Vágólapra másolva!
2011.04.17. 17:26
null
Hornyák Ágnes tör kapura az Itxako elleni tavalyi meccsen (Fotó: Pataki Zita)<br />
A Győri Audi ETO KC hazai pályán 24–24-es döntetlent játszott a spanyol Itxako Navarróval a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján, így kiesett. A spanyol csapat 50–45-ös összesítéssel jutott a döntőbe.

 

Cabral Barbosa első lövése még elkerülte a kaput, a portugál átlövő második próbálkozása viszont már célt ért, ezzel az Itxako szerezte meg a találkozó első gólját, Görbicz Anita azonban hetesből gyorsan válaszolt.

A védekezés jól működött, Eduarda Amorim egykezes labdaátvétele után lőtt bombagóljával pedig először vezetett a Győr. Sokáig nem tartott az öröm, Emilija Turej lerohanás után egyenlített, majd Barbosa lövése csorgott be, Turej pedig büntetőből szerezte meg második gólját (2–4).

Labdaszerzés után Hornyák Ágnes tört be erőszakosan, jutalma gól, valamint egy spanyol kiállítás lett. Hiába játszottunk azonban négy percen keresztül emberelőnyben – Mayer Szabina is kiharcolt egy kiállítást –, nem tudtunk fordítani. Sőt a spanyolok kiegészülésük után elhúztak 7–4-re, így Konkoly Csaba a 21. percben kikérte idejét.

Az ETO edzője a gyenge védekezésre hívta fel a figyelmet, ám támadásban is volt bőven javulni valója a hazai együttesnek, amelyet sokszor indítottak le. A négygólos (összesítésben kilencgólos) hátrány nem sok jóval kecsegtetett, de szerencsére elég volt néhány perc, és máris utolérte ellenfelét a magyar csapat (8–8).

A lendület itt sajnos megtört, a védőfalban keménykedő Simona Spiridont a szlovén bírók kiszórták két percre, ez alatt pedig a Navarra úgy is növelni tudta előnyét, hogy Görbicz nagyszerű gólt lőtt szélről. A szünetben 12–10 volt oda.

Jól kezdődött a második félidő, balkezes játékosaink (Ana Gros és Katarina Mraviková) révén gyorsan egyenlítettünk, de a vezetést (csakúgy, mint 8–8-nál) nem sikerült átvenni, még emberelőnyben sem.

A rendkívül atletikus Barbosa újra „megszólalt”, majd Spiridon kiállítása után Turej pattintott a kapuba a szélről (13–15), a játék képe semmit sem változott. Az idő fogyott, a hátrány pedig nem csökkent. Ez többek között annak a számlájára volt írható, hogy az emberelőnyös szituációkat az egyik fél általában könyörtelenül kihasználta, a másikra viszont ez ritkán mondhattuk el.

Konkoly Csaba a 24. percben 20–21-nél időt kért, szavait egy Görbicz-kapufa, majd egy Kovacsics-belemenés kísérte. Utóbbi gyors indítás után végül mégiscsak egyenlített, ám az 58. percben megszületett a 22. spanyol gól, ami azt jelentette, hogy az ETO-nak legalább hattal kellett volna győznie a továbbjutáshoz.

Nos, nemhogy hattal, eggyel sem sikerült, 24–24 lett a vége, így a spanyol csapat teljesen megérdemelten búcsúztatta az előzetesen esélyesebbnek tartott győrieket, és jutott be a döntőbe.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
GYŐRI AUDI ETO KC–ITXAKO REYNO DE NAVARRA (spanyol) 24–24 (10–12)
Győr, 2800 néző. V: Krstic, Ljubic (szlovének)
GYŐR: Lunde Haraldsen – Mravíková 2, HORNYÁK Á. 4, Spiridon, E. Amorim 2, Bradeanu 1 (1), Vérten 2. CSERE: Pálinger (kapus), GÖRBICZ 8 (4), Gros 2, Mayer 1, Kovacsics 2
ITXAKO: NAVARRO – Martin, Soit 2 (1), Fernandez 1, Barno 1, BARBOSA 5, Turej 3 (1). CSERE: Stefani (kapus), Pinedo 1, Aguilar 2, ALONSO 7 (3), Pena 1, Egozcue 1, Tervel
Az eredmény alakulása. 4. p.: 1–1. 8. p.: 2–1. 13. p.: 2–4. 21. p.: 4–8. 26. p.: 8–8. 41. p.: 14–16. 44. p.: 16–19. 55. p.: 21–21
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 6/5
Továbbjutott: az Itxako 50–45-ös összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Konkoly Csaba, a Győr edzője: – Az Itxakónak sikerült bennünket olyan taktikus, okos játékkal megvernie, mint idegenben. Védekezésünkből a kettes posztokon hiányzott az agresszivitás, támadásban pedig megpecsételtük a sorsunkat azzal, hogy az első félidőben hat labdát eladtunk, és folyamatosan futnunk kellett az eredmény után. A második félidőben amikor lett volna lehetőségünk, nem sikerült a ritmusváltás, és kimaradtak a lövések.
Ambrosio Martin, az Itxako edzője: – Nagyon kemény, érdekes, izgalmas csatát vívtunk a Győrrel, de csak egy csapat juthat a döntőbe, és az szerencsére a miénk lett. Azt tettük, amit tennünk kellett a továbbjutás érdekében, csapatom maximálisan betartotta, amit megbeszéltünk. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült továbbjutnunk, és büszke vagyok a csapatomra!

Podgorica (montenegrói)–Larvik (norvég) 24–27 (10–15)

Továbbjutott: a Larvik, kettős győzelemmel, 52–44–es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik