A szegediek nem is tudják, hogyan vesztettek

Vágólapra másolva!
2010.05.17. 09:23
null
Óriásit harcolt a Szeged, de végül térdre esett – a Veszprém áll az aranykapuban (Fotó: Czerkl Gábor)
Mindent megpróbált a Pick-Szeged, de nem volt elég: a csongrádiak hazai pályán 32–31-re elvesztették az élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokság döntőjének második mérkőzését, így az MKB Veszprém egy győzelemre került az aranyéremtől. A szegediek egyszerűen nem értik, hogyan csúszhatott ki a kezükből a találkozó, hiszen percekkel a vége előtt még négy góllal, 29–25-re vezettek.

„Mindent megtettünk a sikerért, de a végén túl sokat hibáztunk, és ezzel azt az esélyt is elpuskáztuk, hogy döntetlent érjünk el, és hetesekkel döntsük el a találkozót" – bosszankodott Lukas Zvizej, aki 13 gólt szerzett, de a sorsdöntő hetesnél párharcot vesztett Fazekas Nándorral szemben.

INNEN A KIEL SE NYERNE

Dragan Djukics: – Gratulálok a Veszprémnek az aranyhoz: a lehetséges további három mérkőzésből a Kiel sem tudna hármat megnyerni. Közel voltunk a meglepetéshez, de Fazekas Nándor ismét megnyerte a mérkőzést. Büszke vagyok az együttesemre, megmutatta, lépést tud tartani a világ egyik legjobb gárdájával.


Mocsai Lajos:
– Ilyennek kell lennie egy bajnoki döntőnek. A végjátékot annak köszönhetően nyertük meg, hogy kevesebbet hibáztunk, és rutinosan kihasználtuk ellenfelünk kisebb rontásait. Együttesemen látszott, hogy az elmúlt héten nagyon sokat edzett, viszont a jövő hét inkább a felfrissülés ideje lesz.

A szegediek másik húzóembere, Petar Nenadics pedig még nála is elkeseredettebb volt, alig lehetett néhány mondatot kipréselni belőle:

„Nem is tudom, miként veszíthettük el a találkozót a négygólos vezetésünk után. A védekezésünk erőszakos és gyors volt, támadásban is felvettük a versenyt az erősebb keretű Veszprémmel, a végén mégis elpártolt tőlünk a szerencse" – mondta a Nemzeti Sportnak.

A meccs hősét, Fazekas Nándort ellenben alig lehetett kiszabadítani az ölelő karokból. A válogatott kapus az MK-döntő után ismét kiszúrt a szegediekkel, a döntő pillanatokban fantasztikusan koncentrált. Hetest egy ideig lehet, hogy nem szeretnének lőni neki...

„A találkozó hajrájában álltam be, úgymond hidegen, de tudtam, minden védésemre óriási szüksége van csapatomnak. Rettentően kellett koncentrálnom, mert a védekezésünk nem mindig volt az igazi. De újra bizonyítottuk, hogy a végjátékban nagyon erősek vagyunk, vasárnap szeretnénk pontot tenni a döntő végére."

A kapus utolsó mondatával Gulyás Péter is egyetértett: „Ez volt az évad legnehezebb meccse. Nagyon jól felkészült a Szeged, hihetetlenül nagy küzdelmet kellett vívnunk a sikerért. Vasárnap ötezer nézőt várunk a veszprémi csarnokba, amelyben szeretnénk nagyon szép aranyünnepet varázsolni."

Ez valószínűleg összejön, ha nem borul nagyon nagyot a papírforma – mindenesetre az biztos, hogy a vasárnapihoz hasonlóan izgalmas és színvonalas derbikre a jövőben is nagy szükség lenne.

EMLÉKEZTETŐ: FÉRFI KÉZILABDA NB I 
DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
PICK-SZEGED–MKB VESZPRÉM 31–32 (13–14)
Szeged, 2500 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.
SZEGED: MARJANAC – Stranovsky 1, NENADICS 9, ZUBAI 3, Andjelkovics 2, Katzirz 3, Zvizej 13 (2). Csere: Liszkai (kapus), Vadkerti, Herbert, Vancsics
VESZPRÉM: PERICS – Gulyás 4, SULIC 6, Lapcsevics, Lusnyikov, Terzic 1, IVÁNCSIK G. 7 (4). Csere: Fazekas (kapus), Eklemovics, VUJIN 6, PÉREZ 7, Iváncsik T., Sesum 1, Vilovszki
Az eredmény alakulása. 5. p.: 2–0. 9. p.: 3–1. 12. p.: 6–3. 16. p.: 6–6. 23. p.: 8–9. 26. p.: 10–10. 27. p.: 10–12. 34. p.: 15–16. 36. p.: 18–17. 45. p.: 24–22. 49. p.: 27–23. 54. p.: 29–27. 57. p.: 30–30. 59. p.: 31–31
Kiállítások: 12, ill. 18 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 5/4
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Veszprém javára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik