A Kiel már kiismerte a Veszprém taktikáját

Vágólapra másolva!
2013.02.17. 11:31
null
A cseh Filip Jícha (jobbra) féken tartása ezúttal is kulcsfontosságú lesz (Fotó: Korponai Tamás)
Vasárnap a Veszprém férfi-, illetve a Ferencváros női csapatára is igen kemény mérkőzés vár a kézilabda Bajnokok Ligájában. Előbbi a címvédő Kiel otthonában lép pályára, utóbbi pedig a Krim Ljubljanát fogadja Dabason, rendkívül tartalékosan.

ALILOVIC: CSAK A HAZAI PÁLYA MIATT VAN A KIELNEK HATVAN SZÁZALÉK ESÉLYE

Az ősszel fantasztikus csatában, óriási bravúrral nyert egy góllal a házigazda MKB Veszprém a német THW Kiel ellen, amely az idén BL-elsősége megőrzésére törekszik. Ebben persze legalább négy-öt európai élcsapat szeretné megakadályozni – köztük a Mirko Aliloviccsal felálló, a júniusi kölni négyes döntőbe vágyó magyar bajnok.

„Nem titkoljuk, hogy nagyon szeretnénk győzni Kielben, ami persze csaknem emberfeletti teljesítményt igényel, hiszen a BL-győztes a saját csarnokában sokkal veszélyesebb, mint idegenben – mondta a horvát kapus. – Persze az ősszel a saját bőrünkön éreztük, hogy idegenben sem adja fel, sőt! Most mégis azt mondom, csak a hazai pálya előnye miatt van hatvan százalék esélye a Kielnek. Vagyis nekünk bravúr kell a sikerhez, amelyre mindennél jobban vágyunk.”

A vb-bronzérmes kapus szerint Carlos Ortega edző csapatában is posztonként két-két nagyszerűen képzett, rutinos játékos várja, hogy pályára léphessen, és ebben a tekintetben állja a versenyt és az összehasonlítást a Kiel és a Veszprém. Ha csupán a kapusokat tekintjük, Alilovicnak a szintén klasszis Fazekas Nándor a váltótársa, míg a németeknél a francia Thierry Omeyer és a svéd Andreas Palicka az „utolsó ember” – valamennyi zseni a maga mesterségében.

„Valójában egy ponttal is az első helyen végeznénk csoportunkban, de a kézilabdában ritkán fordul elő döntetlen – folytatta. – A legfontosabb az lehet, hogy kibírjuk a tét és a kieli csarnok légköre okozta óriási lelki nyomást. Mivel tapasztalt, sok nagy csatát megélt játékosokból áll együttesünk, szerintem nem remeghet a lábunk, bárhol is kell szerepelnünk. Jó játékkal vertük meg legutóbb a Constantát, és ebből erőt meríthetünk még akkor is, ha a román bajnokot botorság lenne a némethez hasonlítani.”

A Kiel edzője, Alfred Gíslason tudja, mire, illetve kire kell a legjobban figyelniük: „Nagyon elégedett vagyok, mert csapatom biztos győzelmet aratott a Hannover elleni bajnokin, amely főpróba volt a Veszprém fogadása előtt – mondta az izlandi szakember. – A magyarok a világ egyik legjobbja, Nagy László köré építik a taktikájukat, amelyet az őszi vereségünkkor már kiismertünk.”

FÉRFI KÉZILABDA BL, B-CSOPORT
Kiel–Veszprém 19.00 (tv: Digi Sport1)

A TOVÁBBI PROGRAM
Február 16.: Celje–Constanta 16.30
Február 17.: Atlético Madrid–Sävehof 18
Február 17.: THW Kiel–MKB Veszprém 19
Február 20.: Constanta–THW Kiel 19
Február 21.: Sävehof–Celje 19
Február 23.: MKB Veszprém–Atlético Madrid 17.15

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MKB VESZPRÉM 8 8 248–191 +57 16
2. THW Kiel (német) 8 6 2 269–219 +50 12
3. Atlético Madrid (spanyol) 8 4 4 217–218 –1 8
4. Constanta (román) 8 2 6 190–231 –41 4
5. Celje (szlovén) 8 2 6 192–215 –23 4
6. Sävehof (svéd) 8 2 6 227–269 –42 4

 

FERENCVÁROS–LJUBLJANA: HIBÁTLANOK EGYMÁS ELLEN

A Ferencváros női csapata a múlt héten fontos mérkőzést nyert meg a Zvezda Zvenyigorod ellen, ám elvesztette Nerea Penát, aki az idényben már nem léphet pályára súlyos térdsérülése miatt. Ez már önmagában hatalmas csapást jelentene, de a zöld-fehérek nemcsak őt nélkülözik, hanem a műtét után lábadozó Zácsik Szandrát, valamint Szekerczés Lucát is, aki legfeljebb néhány hétméteres erejéig állhat be vasárnap.

Az ellenfél a Krim Ljubljana lesz, amely az FTC-hez hasonlóan két győzelemmel kezdte a középdöntőt. A szlovén csapat soraiban olyan kiválóságokat találunk, mint a horvát Andrea Penezic, a svéd Linnea Torstensson vagy a német Nina Wörz és Susann Müller, akik egyaránt válogatottjuk kulcsemberének számítanak.

NŐI KÉZILABDA BL, KÖZÉPDÖNTŐ, 2. CSOPORT
3. FORDULÓ
Ferencváros–Krim Ljubljana 15.15 (tv: Digi Sport1)

A TOVÁBBI PROGRAM
Máricus 2.: Zvezda Zvenyigorod–Oltchim Valcea
Március 3.: Krim Ljubljana–FERENCVÁROS
Március 9.: FERENCVÁROS–Oltchim Valcea
Március 10.: Krim Ljubljana–Zvezda Zvenyigorod
Március 16.: Zvezda Zvenyigorod–FERENCVÁROS
Március 17.: Oltchim Valcea–Krim Ljubljana

 

 

A 2. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Krim Ljubljana (szlovén) 2 2 57–48 +9 4
2. FERENCVÁROS 2 2 58–56 +2 4
3. Oltchim Valcea (román) 3 1 2 75–76 –1 2
4. Zvenyigorod (orosz) 3 3 83–93 –10 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik