A Győri Audi ETO-nál a BL-trófea a cél

Vágólapra másolva!
2010.07.14. 15:00
null
Két klasszis kapus: Pálinger Katalin (balra) és Katrine-Lunde Haraldsen (jobbra) fogja közre Ana Grost<br /> (Fotó: Czerkl Gábor)
Megkezdte a felk&eacute;sz&uuml;l&eacute;st a 2010&ndash;2011-es szezonra az előző id&eacute;nyben bajnok &eacute;s kupagyőztes, Bajnokok Lig&aacute;ja-előd&ouml;ntős Győri Audi ETO KC női k&eacute;zilabdacsapata, amely a k&ouml;vetkező id&eacute;nyre a BL-tr&oacute;fea megszerz&eacute;s&eacute;t tűzte ki c&eacute;lul.

A zöld-fehérek szerdai évadnyitó sajtótájékoztatóján bemutatkozott a két új szerzemény is, az olimpiai bajnok norvég kapus, Katrine Lunde-Haraldsen és a szlovén jobbátlövő, Ana Gros.

„Immár négy éve bent vagyunk a BL legjobb négy csapata között, a bajnokságot és a Magyar Kupát is megnyertük – értékelt Vanyus Attila klubelnök. – Ennek ellenére az előrelépésben gondolkodunk, az idén szeretnénk megnyerni a Bajnokok Ligáját. Ezért is igazoltunk két klasszis játékost, emellett a világ egyik legjobb utánpótlásával rendelkezünk, amelyre idén is támaszkodhatunk."

Konkoly Csaba vezetőedző, aki újabb két évvel hosszabbította meg lejáró szerződését, hasonló sikerekben bízik:

„A héten sorsoltak a BL-ben, szerencsére nem számunkra ismeretlen csapatokat kaptunk: a szlovén Ljubljanával és a horvát Podravkával már játszottunk az előző esztendőkben, a negyedik csapatot csak később fogjuk megismerni. Célunk természetesen első helyen továbbjutni. Az edzőmérkőzések sorát augusztus negyedikén kezdjük, s a felkészülés során három nemzetközi tornán is szerepelünk. Az újonnan érkező két játékossal jelentősen erősödött a keret, bízom benne, hogy sikerül gyorsan beilleszkedniük, és nagy segítségünkre lesznek céljaink elérésében."

A sajtótájékoztatón a főszponzor Audi Hungária képviselője, Johannes Roscheck kijelentette, hogy továbbra is hosszú távon támogatják a világ egyik legjobb csapatát, és személyautókat is biztosítanak a klub játékosai, illetve vezetői részére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik