A brazil válogatott egyik kulcsemberét a Hypo elől szerezte meg a Győr
Fotó: Imago (archív)
A brazil válogatott egyik kulcsemberét a Hypo elől szerezte meg a Győr

TIZENEGYET SZÓRT A GYŐRNEK

Amorimmal a Bajnokok Ligája 2008–2009-es kiírásában a győrieknek meggyűlt a bajuk: a brazil átlövő két meccsen tizenegy gólt lőtt nekik, összesen huszonhat találatot ért el a Kometalban.
Az ETO jelképes, a klubnak igen kedvező összegért kivásárolta szerződéséből a balátlövőt, akitől meg kellett válnia a súlyos pénzügyi gondokkal birkózó Szkopjének.

A BL-ben ebben az évadban már nem szerepelhet, de bajnoki és Magyar Kupa-mérkőzéseken igen.

Az FTC elleni, február 25-i MK-negyeddöntőben még aligha láthatjuk őt a Népligetben, de a győriek tájékoztatása szerint legkésőbb március elején csatlakozik Konkoly Csaba mester együtteséhez.

Vanyus Attila klubelnök elmondta: „Jelentősen erősödik csapatunk a brazil klasszissal, akiről Németh András, a Hypo edzője azt mondta, a huszonegyedik század ideális átlövője, akit ő mindenképpen szeretett volna az osztrák bajnokhoz szerződtetni, ám megbeszéléseik nem jártak eredménnyel.”

„A szerződési ajánlatunk már Szkopjében van, arra a játékos és a klub is igent mondott, s rövidesen aláírva visszajut hozzánk. Amorim igazolásával megoldódott a kisbabát váró Aurelia Bradeanu helyettesítése, de a román átlövőt visszavárjuk” – tette hozzá.