Egy fájdalmas pillanat: Görbicz Anitát bokasérülése után ölben kellett levinni a pályáról
Fotó: Meggyesi Bálint
Egy fájdalmas pillanat: Görbicz Anitát bokasérülése után ölben kellett levinni a pályáról

Az első félidőben már négy góllal vezetett a Győri Audi ETO KC csapata a női Magyar Kupa döntőjében a Dunaferr ellen, a második játékrészben pedig még inkább egyértelművé vált: Konkoly Csaba együttesének jelenleg nincs komoly riválisa a magyar mezőnyben.

Keményen egymásnak ugrottak a lányok az elején. 4-4 után egy hosszabb gólcsend következett, amit a győriek törtek meg, majd sikerült két góllal is ellépniük.

A remekül játszó Laluska Eszter vezérletével a Dunaferr hamar egyenlített, de a vezetést nem tudta átvenni. 6-6 volt az állás a félidő közepe előtt.

Ezután a Győr pillanatai következtek. 4-0-s rohamot produkáltak a zöld-fehérek, és Aurelia Bradeanu gólja után már 10-6-ra vezetett a címvédő, a 15. percben.

A folytatásban a győriek tartották előnyüket. Sőt! A 22. percben már öttel vezettek Konkoly Csaba tanítványai. (13-8)

Bajban volt a Dunaferr, időkérésre azonban már nem volt lehetősége ebben a játékrészben. Ennek ellenére Ferlingéknek többször is lett volna módjuk három gólra zárkózni, azonban nem éltek a lehetőségekkel.

A túloldalon viszont Görbicz Anita megszerezte első akciógólját, amivel már 14-9 volt a Győr javára, a 24. percben.

A szünetre végül négygólos győri előnnyel vonultak a csapatok (16-12).

A második félidő egy Bradeanu góllal indult, így visszaállt az ötgólos különbség. A Dunaferr képtelen volt négy gólnál közelebb zárkózni a Győrhöz, míg végül a második félidő kilencedik percében Görbicz hetese után először lett hat gól a címvédő előnye, egy perccel később egy újabb „Görbe”-hetes után már héttel vezetett a Győr. (21-14)

Eldőlni látszott a meccs, amikor azonban komoly érvágást szenvedett a Győr: Görbicz Anitát kellett bokasérülése miatt ölben levinni a pályáról. Az első diagnózis szerint részleges bokaszalag-szakadást szenvedett a Rába-partiak irányítója.

Ez sem törte meg azonban Mravikováék lendületét: egy Bradeanu- és egy Spiridon-gól után már 23-14 volt a javukra.

A „közte tíz” egy újabb Spiridon találat után jött el. A Dunaferr játéka szétesett. (34-24)

Sorra rontották el a ziccereket a dunaújvárosiak, de azt is mondhatjuk, hogy Pálinger Katalin, a győriek kapusa lehúzta a rolót.

Ilyen körülmények között a folytatás már csak formalitás volt: a Győrnél a cserék is lehetőséget kaptak, a Dunaferr mégsem tudott felzárkózni.

A vége 30-20 lett a Győr javára.

MAGYAR KUPA, NŐK

DÖNTŐ:
GYŐRI AUDI ETO KC–DUNAFERR NK 30–20 (16–12)
Győr, 2500 néző. V: Herczeg, Südi
AUDI ETO: PÁLINGER – MRAVIKOVÁ 5, BRADEANU 5, Görbicz 4 (3), SPIRIDON 4, TOMORI 6, Vérten 2. Cs: Herr O. (kapus), Djokics, Hornyák Á., Kovacsics, Deáki 2, Szegedi 1, Szöllősi 1. Edző: Konkoly Csaba
DUNAFERR: Ungureanu – Lovász 4, LALUSKA 5, Ferling 4 (2), BORBÁS 5, Balogh B. Cs: Knezovics (kapus), Mörtel 1, Tilinger, Sopronyi, Berta, Gábor. Edző: Imre Vilmos
Az eredmény alakulsáa. 5. p. 3–2. 12. p.: 6–4. 14. p.: 6–6. 16. p.: 10–6. 21. p.: 13–8. 26. p.: 15–10. 40. p.: 21–14. 42. p.: 25–14. 58. p.: 28–20
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2
A 48. női magyar kupa végeredménye: 1. Győri Audi-ETO, 2. Dunaferr NK, 3. DVSC-Aquaticum, 4. Budapest Bank-FTC
MESTERMÉRLEG
Konkoly Csaba: – Az első félidőben sok hiba csúszott játékunkba, s ennek eredményeként rengeteg ziccert hibáztunk. Később megnyugodtak a lányok, és a félidőt már öt gólos előnnyel zártuk, amelyre szünet után még sikerült alaposan rá is pakolnunk.
Imre Vilmos: – Gratulálok a Győrnek az újabb kupagyőzelméhez, mi ehhez a szinthez – mivel kevesen vagyunk – még messze vagyunk.