A különbség önmagáért beszél, a Pick-Szeged könnyedén nyert a bosnyák bajnok ellen
Mirkó István
A különbség önmagáért beszél, a Pick-Szeged könnyedén nyert a bosnyák bajnok ellen

A bosnyák bajnok ellen koránt sem számíthatott könnyed sétagaloppra a Tisza-parti alakulat, amely nyögvenyelősen kezdte a Bajnokok H-csoportjának 2. fordulójában rendezett találkozót. Csikorgott a szegedi gépezet, a hazaiak védekezése nem állt igazán össze, és a különféle támadásvariációkat sem sikerült pontosan befejezni. Kilenc perc elteltével 3-3 állt az eredményjelzőn.

A folytatásban a svéd játékvezetői páros ítéletei többségével Vladan Matics csapatát sújtotta, a vendéglátóknak többnyire létszámhátrányban, olykor négy mezőnyjátékossal a hat ellen kellett megküzdenie. Át is vette a vezetést a Bosna (6-8). A játékrész felénél Luka Zvizej gyors egymásutánban két remekbe szabott találattal jeleskedett, a szlovén klasszis ezzel egyenlített (8-8).

Az ezt követő négy hazai gólra nem érkezett válasz, így az újszegedi sportcsarnok mintegy háromezer fős közönsége a félidő hajrájában már nyugodtabban figyelte a kedvenceket. A 30. percben egy leindítás után Ghionea köszönt be a jobbszélről, ezzel már öt volt közte (15-10). Lehetett volna hat is, de Herbert lövését másodpercekkel a dudaszó előtt Sabanovic ártalmatlanította.

Ami nem sikerült Herbertnek az első félidő végén az összejött Andjelkovicsnak a második elején (16-10), ez pedig megadta az alaphangot a folytatáshoz. A 34. perc végén Krivokapics járult a büntetővonalhoz, ahonnan egy flegma pattintással juttatta a labdát Sabanovic hálójába. Ez volt a szerb átlövő hatodik találata, a Pick pedig már nyolccal járt előrébb (20-12).

A kezdeti döcögést feledtetve robogott a Szeged, Jovan Elezovic, a vendégek mestere igyekezett friss emberek bevetésével felrázni a csapatát, de még a kapuscsere sem segített. A 46. percben Andjelkovics vette észre, hogy a bosnyák hálóőr messze kint áll a kapujából, és egy mintaszerű emeléssel meg is leckéztette (29-19), ezzel a szemfüles góllal először volt kétszámjegyű a különbség.

Innentől kezdve a BL-csoporttalálkozó tanár-diák meccsé alakult, oktatott a Pick, a játék minden elemében messze felülmúlta riválisát a házigazda. A Velenje elleni tizenkét gólos idegenbeli siker után hazai környezetben nem kevésbé meggyőző játékkal a második akadályon is könnyedén jutott túl Vladan Matics alakulata.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

PICK SZEGED - RK BOSNA SARAJEVO (bosnyák) 39–24 (15–10)
Szeged, 2500 néző
V: Makinen, Johnsson (svédek)
SZEGED
Puljezevics - GHIONEA 7, Djurkovics 2, Herbert 1, OSZMAJICS 4, ANDJELKOVICS 8, ZVIZEJ 5
Csere: Marjanac (kapus), Petrea 1, KRIVOKAPICS 7 (3), Bajusz, Stamate, VADKERTI 4, Bendo
SARAJEVO
Sabanovic - Saskic 4, Martinovic 3, TOROMANOVIC 6, Harmandic, Aniszimov 1, KAPISZODA 6 (2)
Csere: Grahovac (kapus), Jovonszki 1, Veszelinov 2, Jahic, VESZELINOVIC 1, Kratovic, Stevanovic.
Az eredmény alakulása. 5. p.: 1–1. 12. p.: 3–5. 16.p.: 8–6. 21. p.: 12–8. 26. p.: 13–10. 32. p.: 17–11. 39. p.: 23–16. 45. p.: 28–19. 50. p.: 33–22. 56. p.: 36–24.
Kiállítások: 12, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 3/2