Vuelta: De Gendté a szakasz, változatlan az összetett élcsoportja

Vágólapra másolva!
2017.09.08. 18:50
null
De Gendt nyerte a 19. szakaszt (Fotó: AFP)
Thomas De Gendt nyerte a Vuelta a Espana spanyol országúti kerékpáros-körverseny 19. szakaszát, összetettben pedig az éllovas Chris Froome változatlan különbséggel vezet.  

A Caso és Gijón közötti pénteki, 149.7 kilométeres etapon egy nagyobb szökevénycsoport vált le a mezőnyről, s végül kilenc kerekes döntötte el egymás közt a szakaszgyőzelmet. A 30 éves belga versenyző a kolumbiai Jarlinson Pantanót és a spanyol Iván García Cortinát megelőzve bizonyult a leggyorsabbnak a sprintben, ezzel a Giro d'Italia (2012) és a Tour de France (2016) után a harmadik nagy körversenyen is nyert szakaszt.

Az élcsoport versenyzőit magában foglaló bolytól az utolsó emelkedőn ellépett a háromszoros Vuelta-győztes, pályafutása utolsó versenyén szereplő Alberto Contador, ám a szakasz végén kísérőjével együtt befogta őt a Sky vezette nagy csoport, amely a győzteshez képest 12:15 perces hátránnyal ért célba. Így nem változott a sorrend az összetettben, a négyszeres Tour de France-bajnok Froome változatlan előnnyel vezet.

A végső döntés a szombati királyetapra marad, amikor a Corvera de Asturiastól a kerékpársport legkegyetlenebb emelkedőjének tartott Angliruig tartó 117.5 kilométer vár a résztvevőkre. Vasárnap Arroyomolinosból Madridba tekerve zárja a Vuelta összesen 3324.1 kilométeres távját a mezőny – az utolsó szakasz hagyományosan a sprinterekről szól, akkor már nem nagyon szokott változni a sorrend.

VUELTA
19. SZAKASZ (Caso-Gijón, 149.7 km)

1. Thomas De Gendt (belga, Lotto-Soudal) 3:35:46 óra
2. Jarlinson Pantano (kolumbiai, Trek-Segafredo) azonos idővel
3. Iván García Cortina (spanyol, Bahrain-Merida) a. i.

AZ ÖSSZETETT ÉLCSOPORTJA
1. Chris Froome (brit, Sky) 75:51:51 óra
2. Vincenzo Nibali (olasz, Bahrain-Merida) 1:37 perc hátrány
3. Wilco Kelderman (holland, Sunweb) 2:17 p h.
4. Ilnur Zakarin (orosz, Katyusa) 2:29 p h.
5. Alberto Contador (spanyol, Trek-Segafredo) 3:34 p h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik