„A résztvevőkkel kapcsolatban lefelé zárunk, tehát amatőr csapatok már nem jelentkezhetnek, csak profik” – mondta Eisenkrammer Károly az M4 Sport Sportreggeli című műsorában pénteken. Kiemelte: jövőre lehetőségük lenne a mezőny felét a topkategóriát jelentő WorldTour-csapatokkal megtölteni.

„Ettől most még messze vagyunk, egyelőre annak is örülünk, ha két-három WorldTour-csapat eljön Magyarországra” – tette hozzá Eisenkrammer.

A sportvezető kifejtette, amíg idén hat magyar csapat indult a Tour de Hongrie-n, addig jövőre kettőnek lehet meg az ehhez szükséges bejegyzése, mellettük még a magyar válogatott állhat rajthoz. Eisenkrammer megjegyezte, hétfős csapatlétszámmal számítva ez huszonegy magyar kerékpárost jelent, illetve további két-három magyar indulására számítanak, akik külföldi csapatokban profiként versenyeznek.

A jövő évi, sporttörténelmi Tour de Hongrie útvonalát februárban mutatják be. Eisenkrammer elárulta: lesznek változások az idei útvonalhoz képest, és miután a verseny kommunikációs eszköz, minél több olyan helyre igyekeznek elmenni, amelyet Magyarország szeretne magáról a külföldnek is megmutatni.

„Az első néhány napnak a Balaton a hangsúlyos helyszíne, majd az Északi-középhegység és Budapest” – nyilatkozta Eisenkrammer, aki célként jelölte meg, hogy minél több várat és szép várost érintsen a verseny.

A Tour de Hongrie jövőre augusztus 14-én rajtol és 19-én fejeződik be, a viadalon a nemzetközi szövetség (UCI) szabályai szerint mintegy 38 000 eurós (11.8 millió forintos) pénzdíj, valamint összesen 547 ranglistapont talál gazdára. Mindkét érték több mint a duplája az ideinek.