Tour de France: Sagant kizárták a versenyről

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2017.07.04. 19:07
Kizárták a Tour de France idei versenyéről a szlovák Peter Sagant, amiért a 4. szakasz befutójánál tömeges bukást idézett elő, a versenybíróság szerint szándékos mozdulattal.

A célegyenesben Mark Cavendish a kordon és Sagan között szeretett volna elmenni, de a szlovák ezt nem hagyta, a zsűri által szándékosnak és szabálytalannak ítélt könyökmozdulatával gyakorlatilag a korlátnak lökte a britet, aki hatalmasat bukott, majd még többen – köztük John Degenkolb – is a földre kerültek.

„Mögülem érkezett, nem maradt időm reagálni és balra húzódni” – hangsúlyozta Sagan, aki a befutó után Cavendishék csapatbuszához ment elnézést kérni.

„Ha keresztezi az utamat és ütközünk, az egy dolog, de a könyöklés már nem fér bele” – mondta az esetről Cavendish, hozzátéve, szeretné megbeszélni Sagannal a történteket.

A kizárással eldőlt, hogy Sagan nem nyeri meg (sorozatban) hatodszor is a gyorsasági pontversenyt a Tour de France-on. A csúcstartó e tekintetben a német Erik Zabel, aki 1996 és 2001 között egymás után hatszor szerezte meg a zöld trikót a Francia kerékpáros-körversenyen.

Cavendish útja egyből a kórházba vezetett, és bár a röntgenvizsgálat nem mutatott ki törést, a később elvégzett MRI szerint a brit sprinter jobb lapockája mégis eltört, így Cavendish kénytelen volt feladni a versenyt.

 


TOUR DE FRANCE 2017
4. SZAKASZ, MONDORF-LES-BAINS–VITTEL, 207.5 KM

1. Arnaud Demare (francia, FDJ) 4:53:54
2. Alexander Kristoff (norvég, Katyusa-Alpecin) azonos idővel
3. André Greipel (német, Lotto Soudal) a. i.
4. Nacer Bouhanni (francia, Cofidis) a. i.
5. Adrien Petit (francia, Direct Energie) a. i.

AZ ÖSSZETETT ÉLMEZŐNYE
1. Geraint Thomas (brit, Team Sky) 14:54:25
2. Christopher Froome (brit, Team Sky) 12 mp hátrány
3. Michael Matthews (ausztrál, Team Sunweb) 12 mp h.
4. Edvald Boasson Hagen (norvég, Dimension Data) 16 mp h.
5. Pierre Latour (francia, AG2R La Mondiale) 25 mp h.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik