Tour de France: hazaért a belga szökevény, szakaszt nyert

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.07.13. 18:52
null
Thomas De Gendt nyerte meg szombaton a Tour de France nyolcadik szakaszát (Fotó: AFP)
Egy belga szökevény, Thomas De Gendt nyerte meg szombaton a Tour de France országúti kerékpáros-körverseny nyolcadik szakaszát, amelyen a francia Julian Alaphilippe egy helyet előrelépve összetettben az élre állt.

 

A Macon és Saint-Étienne közötti 200 kilométert a győztes 5:00:17 óra alatt teljesítette, De Gendt sikerének értékét növeli, hogy szökevényként tudott az élen maradni.

A Lotto-Soudal szakaszgyőztesét két francia, Thibaut Pinot és Julian Alaphilippe követte, akik nagyot csatáztak egymással is, de a hajrában hiába jöttek fel a belgára, már nem tudták megelőzni.

Alaphilippe az összetettben visszavett elsőség miatt lehet boldog, Pinot pedig azért, mert a favoritok közül jelenleg a legelőkelőbb helyen áll összetettbeli harmadik helyével.

A mezőny, benne a szakaszt még az élen kezdő olasz Giulio Cicconével 26 másodperccel De Gendt mögött ért célba, Pinot-éktól húsz másodperccel elmaradva.

Vasárnap a Saint-Étienne és Brioude közötti 170.5 kilométer megtétele vár a mezőnyre, amely összesen 3460 kilométert teljesít a július 28-i párizsi befutóig.

TOUR DE FRANCE, 2019
8. szakasz, Macon–Saint-Étienne, 200 km
1. Thomas De Gendt (belga, Lotto-Soudal) 5:00:17 óra
2. Thibaut Pinot (francia, Groupama-FDJ) 6 mp hátrány
3. Julian Alaphilippe (francia, Deceuninck–Quick-Step) azonos idővel

Az összetett élcsoportja
1. Alaphilippe 34:17:59 óra
2. Giulio Ciccone (olasz, Trek-Segafredo) 23 mp h.
3. Pinot 53 mp h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik