Tour de France: a kedden nagyot bukó címvédő ott lesz a viadalon

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.06.19. 12:28
Geraint Thomas országúti kerékpáros keddi bukása után szerdán közölte, hogy jól van, és indul a július 6-án rajtoló Tour de France-on.

„Ez csak annyit jelent, hogy jövő héten sok kemény edzésre lesz szükségem” – jelentette ki a brit bringás, aki optimista a tekintetben, hogy képes lesz megvédeni címét a francia körversenyen.„Ez csak annyit jelent, hogy jövő héten sok kemény edzésre lesz szükségem” – jelentette ki a brit bringás, aki optimista a tekintetben, hogy képes lesz megvédeni címét a francia körversenyen.

A 33 éves Thomas kedden nagyot bukott a svájci körverseny negyedik szakaszán, emiatt kórházba szállították, és feladta a viadalt. Bevallása szerint a fejét ütötte be, néhány öltéssel kellett összevarrni a szeme feletti sebet, de nagyobb baja nem esett.

Az Ineos istálló számára nagy csapás lett volna Thomas kidőlése a 106. Tour de France előtt, ugyanis múlt szerdán a csapatkapitány Chris Froome vált harcképtelenné. A négyszeres Tour-győztes brit edzés közben esett óriásit, és eltört a combcsontja, a könyöke és a bordája. Ezzel a 34 éves klasszis számára véget ért a szezon.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik