Pályakerékpáros-vb: Reménykedem a dobogóban – Lovassy

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.02.27. 12:36
Lovassy Krisztián éremben reménykedik, de már az első öt közé kerülésnek is örülne az apeldoorni pályakerékpáros-világbajnokság szerdán kezdődő versenyein.

„Nem az esélytelenek nyugalmával indulok, a formámat jónak érzem. Sokkal jobbnak, mint tavaly ugyanebben az időszakban, és akkor a kilencedik voltam a pontversenyben. Most azért mégiscsak úgy érkeztem ide, hogy Európa-bajnoki második vagyok” – nyilatkozta az M4 Sportnak telefonon a vb helyszínéről a 29 éves versenyző, aki tavaly a berlini kontinensviadalon scratchben nyert ezüstérmet.„Nem az esélytelenek nyugalmával indulok, a formámat jónak érzem. Sokkal jobbnak, mint tavaly ugyanebben az időszakban, és akkor a kilencedik voltam a pontversenyben. Most azért mégiscsak úgy érkeztem ide, hogy Európa-bajnoki második vagyok” – nyilatkozta az M4 Sportnak telefonon a vb helyszínéről a 29 éves versenyző, aki tavaly a berlini kontinensviadalon scratchben nyert ezüstérmet.

„Reménykedem a dobogóban, de ha az első öt hely közelében vagyok, annak már örülök” – hangsúlyozta Lovassy, aki csütörtökön scratchben, pénteken pontversenyben indul. Hozzátette, most már nem számíthat arra, hogy kis nemzet képviselőjeként könnyen elengedik, hiszen kiemelt figyelmet fog kapni.

„Már nincs az, hogy szépen elcsorgok és csinálok egy kör előnyt. Ismernek már annyira, hogy van szemem és érzékem ahhoz, mikor kell támadást indítani” – fogalmazott Lovassy, aki úgy szerzett két számban is indulási jogot, hogy egyedül gyűjtött annyi pontot a kvalifikációs időszakban, amennyit általában egy-egy ország három versenyzője szokott.

Lovassy scratchben – melyben a helyezéseket az utolsó sprint és a lekörözések száma dönti el – és pontversenyben is az ötödik helyet foglalja el a nemzetközi szövetség (UCI) legfrissebb, keddi világranglistáján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik