Kerékpáros-vb: Dennis űridővel nyerte az egyéni időfutamot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.26. 16:57
null
Rohan Dennis ellenállhatatlan volt (Fotó: Twitter/Innsbruck-Tirol 2018)
Az ausztrál Rohan Dennis nyerte meg a férfi időfutamversenyt az Innsbruckban zajló országúti kerékpáros-világbajnokság szerdai napján. A második helyen, közel másfél (!) perc hátránnyal a tavalyi győztes Tom Dumoulin zárt, míg harmadikként az Európa-bajnok Victor Campenaerts végzett.

 

Az innsbrucki világbajnokságon meglehetősen hosszú, több mint 50 kilométeres útvonalat jelöltek ki a szervezők az egyéni időfutamra, ráadásul a versenyzők feladatát egy 5 kilométer hosszú, átlagban 7 százalékos hegy is nehezítette.

Rohan Dennis esélyeshez méltóan a síkon és a hegyen is remekül teljesített, így végül rendkívül simán, közel másfél perces előnnyel nyerte meg a viadalt. A 28 éves ausztrál egyébként már a második érmét gyűjtötte a 2018-as vb-n, hiszen a csapatidőfutamon a BMC színeiben harmadik lett.

A 2017-es győztes Tom Dumoulin a csapatidőfutam után egyéniben is ezüstérmet szerzett, méghozzá óriási csatában: a holland mindössze fél másodperccel bizonyult jobbnak a glasgow-i Európa-bajnokságot elsőként záró belga Victor Campenaertsnél.

Pelikán János a magyar szövetség honlapja szerint betegség miatt nem tudott rajthoz állni.

Innsbruck-Tirol 2018 on Twitter

2018 Podium for the Men Elite Individual Time Trial #InnsbruckTirol2018 1. Rohan Dennis 2. Tom Dumoulin 3. Victor Campenaerts - Official bettiniphoto



ORSZÁGÚTI KERÉKPÁROS-VB, INNSBRUCK
FÉRFI EGYÉNI IDŐFUTAM (52.5 km)
Világbajnok: Rohan Dennis (Ausztrália) 1:03:02 óra
2. Tom Dumoulin (Hollandia) 1:21.09 perc hátrány
3. Victor Campenaerts (Belgium) 1:21.62 p h.
4. Michal Kwiatkowski (Lengyelország) 2:05 p h.
5. Nélson Oliveira (Spanyolország) 2:14 p h.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik