Valter Attila legszívesebben a Giro d'Italián indulna el (Fotó: Getty Images)

 

„Ha rajtam múlna, mindenképpen a Girón indulnék, mert az közelebb áll a szívemhez, de lehet, hogy a Vuelta jobb volna, mert az később van, és könnyebb lenne jó eredményt elérni” – nyilatkozta a CCC csapat sportolója kedden az M1 aktuális csatornán.

A koronavírus-járvány miatt módosított nemzetközi versenynaptár szerint az olasz körversenyt október 3-25. között rendezik, a spanyolra pedig október 20-tól november 8-ig kerül sor. Valter hozzátette, már nagyon szeretné tudni csapata döntését, de egy-két hét még biztosan kell, hogy kihirdessék, melyik kerékpáros melyik viadalon állhat rajthoz.

Valter számára a Vuelta a Burgos, majd a lengyel körverseny – előbbi a Europe Tour-, utóbbi a World Tour-sorozatba tartozik – jelentette a visszatérést a világjárvány miatti kényszerszünet után. Mint mondta, a hosszú kihagyás után nagy reményekkel vágott neki ezeknek a viadaloknak, ám vegyes érzésekkel zárta őket.

„Nem ment annyira jól, mint vártam. Lehet, hogy túllelkesedtem, túl sokat edzettem és készültem. A frissesség hiányzott az első versenyeken. Szerencsére napról napra megjött az erőm, és a versenytempót is kezdtem egyre jobban érezni” – magyarázta.

Valter kifejtette, a csapat részéről nem voltak óriási elvárások, ő viszont szeretett volna mindkét versenyen jól teljesíteni. Spanyolországban egy bukás is hátráltatta rögtön az első szakaszon, ami után napokig nem érezte igazán jól magát. A Lengyelországban elért összetett 27. helyéről elégedetten nyilatkozott, bár megjegyezte, hogy az eredménye lehetett volna jobb is.

Szerdán a Gran Piemontén, szombaton az öt legnagyobb egynapos közé tartozó lombardiai körversenyen áll rajthoz. Mivel jelenleg – a közelmúltbeli két viadal és a sok utazás miatt – nagyon fáradtnak érzi magát, annak is örülne, ha szerdán a mezőnnyel együtt érkezne a célba.