A 45 esztendős Ullrich tavaly augusztus 10-én egy frankfurti luxushotelben megtámadott és sérüléseket okozott egy kongói származású prostituáltnak. Az ügyészség bejelentése alapján testi sértésben és kényszerítési kísérletben találták vétkesnek, ezért 7200 eurós (2.3 millió forintos) pénzbüntetéssel sújtották. A további vádpontokat, a súlyos testi sértést és az emberölési kísérletet az eljárás korábbi szakaszában ejtették.

A közlemény szerint az alkohol és drogok hatása alatt álló Ullrich előbb inzultálta a 31 éves nőt és visszakövetelte a szolgáltatásaiért kifizetett 600 eurót (közel 200 ezer forintot), majd a nyakánál fogva a falhoz szorította. Ezt követően mindkét kezével leszorította, és öklével az egyik karjába vágott. A nő bőrén véraláfutások keletkeztek, valamint fájdalmai voltak a vállában és a nyaki gerincszakaszánál.

Az ügyészség szerint a sértett nem kívánja a büntetőeljárás folytatását, miután az 1997-es Tour de France-on és az 1999-es Vuelta a Espanán győztes Ullrich bocsánatot kért tettéért és kifizette a bírságot.