Kerékpár: a Mitchelton-Scott szerződtette Peák Barnabást

Vágólapra másolva!
2019.06.27. 11:04
A legmagasabb szintű, azaz World Tour besorolású Mitchelton-Scott profi kerékpárcsapat a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette az eddig a Quickstep fiókcsapatánál (SEG Racing Academy) versenyző Peák Barnabást. A 20 éves magyar kerékpáros profi szerződése hivatalosan 2020 januárjától lép életbe, ám az ausztrál csapat közleménye szerint néhány edzésen már az idén csatlakozik a társakhoz, hogy minél előbb beilleszkedjen.
A 2019-es Olasz körverseny rajtja előtt a Mitchelton-Scott bemutatkozott a magyar újságíróknak. Részletek itt!
A 2019-es Olasz körverseny rajtja előtt a Mitchelton-Scott bemutatkozott a magyar újságíróknak. Részletek itt!

„Teljesen nyilvánvaló, hogy mi a legnagyobb álmom jövőre: nemzeti színekben rajthoz állni, különösen az időfutamon a Magyarországról induló Giro d’Italián. Nagyon ambiciózus vagyok, szeretném megszerezni az első profi győzelmemet. Nagyon jó lenne, ha sikeres lennék, de persze fontos, hogy megtanuljam hogyan működnek a profi versenyek, hogyan reagál a testem az edzésekre” – mondta Peák Barnabás, aki 2018-ban a magyar bajnokság mezőnyversenyét és időfutamát is megnyerte.

„Barnabás az országúti kerékpározás minden részében jó – mondta szerződtetése kapcsán a csapat sportigazgatója, Matt White. Tud sprintelni, időfutamot menni, és a bolyban sem mozog idegenül. Az egyik legjobb utánpótláscsapattól jön, izgatottan várjuk a közös munkát.”

Peák szerződése azt is jelenti, hogy Bodrogi László után ismét Grand Tour-versenyzőnk lehet 2020-tól.

NEW SIGNING "The biggest dream for next year is pretty obvious - to start the #Giro in Hungary in national colours, especially in the time trial," - @barnabaspeak Elisa Haumesser

1,360 Likes, 9 Comments - Mitchelton-SCOTT (@mitchelton_scott) on Instagram: "NEW SIGNING "The biggest dream for next year is pretty obvious - to start the #Giro in Hungary..."


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik